Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 4. 10. 2021.

| Kultura

Otvaranje ulične galerije u Balkanskoj ulici u utorak

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
balkanska ulica

Nova ulična galerija "Mezanin" otvara se u utorak, 5. oktobra, u Balkanskoj ulici u Nišu, a na njoj će se naći angažovanih radova niških umetnika. Na otvaranju događaja, kažu organizatori, biće organizovana i i izložba u čast 20 godina neformalne grupe "Čaj odličan".

Otvaranje ulične galerije zakazano je za 19 sati, a organizatori poručuju da je ideja inicijative stvaranje prostora gde će mladi umetnici moći na javnom mestu da izlažu svoje radove.

U nedostatku galerijskog prostora koji promoviše bitne pravce kulture kao što su ilustracija, strip, kolaž, foto i video umetnost, oformili smo uličnu galeriju "Mezanin" koja pored promocije navedenih medija ima za cilj i poboljšanje životnog prostora u Balkanskoj ulici koju vidimo kao reprezenta kulturnog života u gradskom okruženju - poručuju iz grupe "Čaj odličan".

Prilikom otvaranje galerije biće organizovana i izložba u čast 20 godina te grupe koja se bavi ilustracijom i stripom, sa fokusom na alternativni smer izražavanja.

Gosti na otvaranju biće Goran Živković, niški pisac i pesnik koji će publici će predstaviti svoj novi projekat - Radio/bluz/mašina, niški pesnik Bojan Ilić Bokerini i niški muzičari Zorić & Sojer iz benda Okot.

Otvaranje ulične galerije "Mezanin" jedan je od 7 projekata koji je Lokalna fondacija Niš podržala na prvom konkursu u 2021. godini. Trenutno je u toku selekcija projekata koji će biti podržani na drugom konkursu, a rezultati će biti objavljeni na sajtu fondacije u petak 15. oktobra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: