Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 13. 8. 2021.

| Kultura

Otvoren glavni program “Nišvila”, do kraja festivala još dvadesetak izvođača na glavnom stejdžu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Nišvil
foto: Vanja Keser

Glavno izdanje niškog džez festivala Nišvile, koji se ove godine odvija uz potvrdu o vakcinaciji ili brzo testiranje, otvorili su sinoć niški bendovi, a zvezde prve festivalske večeri bili su Gipsy Kings kojima je ovogodišnji drugi nastup u Nišu. Performans je izveo i frontmen grupe Sedmorica mladih Jova Radovanović, kome je dodeljena tradicionalna nagrada za životno delo koju festival dodeljuje najistaknutijim srpskim muzičarima.

Prve večeri nastupio je i domaći bend The Belgrade Dixieland orchestra, koji je na niškoj Tvrđavi proslavio 20 godina postojanja, Per Bass Viking Mathisen trio, Gary Husband i Nguyen Le, kao i američki sastav Stone Raiders, koji je prema prvim najavama trebalo da zatvori Festival.

Nišvil foto: Vanja Keser Oko ponoći publika je imala priliku da čuju francuski sastav Gipsy Kings, a prvo veče zatvoreno je koncertom Kande, Kodže i Nebobjše koji su zabavljali publiku skoro do 3 sata ujutru.

Najzvučnije ime druge festivalske večeri je Stenli Džordan, koji će, kako je najavljeno, odsvirati program Džimija Hendriksa.

Kakva je atmosfera bila na otvaranju Nišvila možete pogledati u galeriji Vanje Kesera.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • K

    16:08 // 13. 8. 2021.

    Na Trošarini se baš lepo čuje kao da sam u Tvrdjavi. Jedva čekam još i Midnight stage pa da ne spavam celu noć. Ali dobro, džabe koncerti iz udobnosti svog doma ako ništa drugo

    • Natasa

      03:29 // 16. 8. 2021.

      Čuje se i na Ledenoj Steni. A mi na keju, preko puta tvrđave, kao da smo ispred zvučnika. Ne razumem zašto mora da bude ovako glasno. Kažu da je muzika glasna kad treba da se sakrije falširanje. Ne vidim drugi razlog da pola grada ne spava četiri noći. Ogadiste mi pravi džez!

  • Branko

    14:09 // 13. 8. 2021.

    Ovo nije bila zvanična grupa Džipsi kings, već njihova rezervna postava, studijski i prateći muzičari, njihovi rođaci. Isto je učinjeno i pre par godina, kada je prava grupa Džipsi kings bila na turneji u Kanadi i SAD, a rezervisti su došli na Nišvil. Zašto sve mora lažno da se predstavlja i reklamira ono što nije u ponudi? Nišvil je odavno pukao po kvalitetu, obična mašina za pranje para!

    • Marko

      03:10 // 15. 8. 2021.

      Rezervisti ili ne, repertoar je taj, a atmosferu su napravili fantasticnu. Bas je dobar provod bio.

  • Banjac

    13:28 // 13. 8. 2021.

    Cista diskriminacija ,zasto nas delite?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: