Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:49, 9. 9. 2020.

| Kultura

Otvoren konkurs leskovačkog Festivala dečjeg stvaralaštva

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
radionica
Konkursi u 3 kategorije za sv uzraste; Ilustracija; foto: Narodna biblioteka "Radoje Domanović" Leskovac

Predškolci, osnovci i srednjoškolci iz cele Srbije, ali i inostranstva, mogu se prijaviti sa svojim filmskim, literalnim i likovnim radovima na nagradne konkurse Festivala dečjeg stvaralaštva "Umetnik iz školske klupe“ leskovačke Biblioteke. Prijave su otvorene do 12. oktobra.

Stručni žiri doneće odluku o najuspešnijim radovima, a kako kažu u Biblioteci, dobitnicima slede nagrade.

Cilj Festivala je da se primenom moderne tehnologije u dečjem stvaralaštvu, deca i mladi podstaknu da uvide i rešavaju probleme na nov i drugačiji način, koristeći knjigu i čitanje kao nezaobilazni segment ljudskog stvaralaštva, obrazovanja i kulture - kažu organizatori.

Trejler o omiljenoj knjizi treba trajati od jednog do 10 minuta, može prikazati knjigu domaćeg ili stranog autora, a uz video treba poslati i kratak opis u kucanoj verziji, do 300 karaktera. Video treba biti u visokoj rezoluciji, a šalje se preko wetransfer-a na mejl [email protected].

Na literarni konkurs Misli mi na dete mogu se slati pesme, priče, bajke, eseji i reportaže i u svakoj od kategorija po uzrastima biće nagrađeni najbolji radovi, dok se na likovni konkurs mogu slati stripovi, slike, ilustracije, crteži, akvareli, kolaži.

Na likovnom konkursu mogu učestvovati i deca predškolskog uzrasta, dok su za video i literalni konkurs mogu prijaviti đaci od 1. do 4. razreda, od 5. do 8. i srednjoškolci.

Radovi se mogu doneti lično u Biblioteci, poslati poštom na adresu Bulevar oslobođenja 61, primalac Narodna biblioteka “Radoje Domanović”, 16000 Leskovac ili mejlom na [email protected].

Dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona 016/315 00 80 i 065/315 00 80.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: