Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 29. 10. 2020.

| Kultura

Otvoren konkurs za gradsku književnu nagradu “Slaviša Nikolin Živković”

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Konkurs otvoren do 21. maja; foto: ilustracija, flickr - Jo Naylor
Konkurs otvoren tokom novembra; foto: ilustracija, flickr - Jo Naylor

Pisci će za nagradu koja nosi ime Slaviše Nikolina Živkovića moći da konkurišu slanjem neobjavljenih radova do kraja novembra, a pored ovog događaja Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša najavljuje i izložbu dokumentarnih fotografija Dušana Mitića Cara i roman Ognjena Avlijaša, Vinograd Mehmed-bega.

Ime dobitnika saznaće se 3. aprila, ukazuju iz Društva, na dan rođenja pisca Slaviše Nikolin Živkovića čije ime nagrada nosi i čuva uspomenu na njegovu zaostavštinu.

Književni stvaraoci mogu konkurisati u elektronskoj formi slanjem neobjavljenog književnog rukopisa, i biografije sa kontakt podacima, na adresu [email protected] - kažu iz Društva.

Konkurs je ove godine raspisan u saradnji Društva književnika i književnih prevodilaca Niša i Grada, a radove treba slati u roku od 30. oktobra do 30. novembra u ponoć, navode organizatori.

Bili smo prinuđeni da ovogodišnje aktivnosti Društva svedemo na najmanju moguću meru i prilagodili smo se aktuelnoj situaciji - dodaju iz Društva.

Uprkos globalnoj krizi, dodaju da su imali sreće da osim konkursa najave još dva kulturna događaja u novembru, izložbu fotografija i izlazak novog romana. Poster za izložbu Dušana Mitića Cara Najavljena i izložba fotografija; foto: Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša

Foto-radove Dušana Mitića Cara sa Književne kolonije Sićevo publika će moći da vidi od 5. do 20. novembra u Galeriji Niškog kulturnog centra, kažu iz Društva.

Za dan kasnije najavljuju i izlazak iz štampe romana Vinograd Mehmed-bega Ognjena Avlijaša, koji objavljuju u okviru nove književne edicije Društvo uglednih stvaralaca.

Inače, prethodnih godina nagradu Slaviša Nikolin Živković poneli su rukopisi Zorana Pešića Sigme: Strovalija, priče o mestu sa koga propada naša poslednja nada, Stane Dinić Skočajić: I neka mi posle neko kaže i Miloša Grozdanovića: Herceg Polanski - Usmeni ispit iz kreativnog pisanja.

Od 2019. godine nagrada Slaviša Nikolin Živković je odlukom Skupštine Niša zvanična gradska književna nagrada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jordan Babušnica

    06:50 // 30. 10. 2020.

    Da li se već zna ime dobitnika?

  • Pisac

    15:19 // 29. 10. 2020.

    "Radova..." Romana, prica, pesama... Cega? Kog zanra, formata, do koliko strana?...

    • Muzičar

      17:36 // 29. 10. 2020.

      Pišče, čitaj. Piše gore lepo: "neobjavljenog književnog rukopisa", a to znači da je sve u konkurenciji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: