Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:39, 29. 11. 2019.

| Kultura

Otvoren ogranak prokupačke Biblioteke u Maloj Plani

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
biblioteka
Preko 3.000 knjiga ima ogranak Biblioteke u Maloj Plani; Foto: LJ. M.

Sa fondom od oko 3.000 knjiga, među kojima je 1.000 koje je u akciji „Knjiga solidarnosti“ donirao Radio Beograd, nakon 15 godina u Mlaoj Plani kod Prokuplja otvoren je ogranak prokupačke Narodne biblioteke "Rade Drainac“. Biblioteka je smeštena u preuređenoj zgradi gde je nekada bila Pošta, a fond knjiga je prilagođen školskom uzrastu, pre svega učenicima od 1. do 8. razreda, ali je deo knjiga namenjen i odraslima.

Direktor prokupačke Biblioteke Dragan Ognjanović kaže da je otvaranje ogranka značajna i važna stvar za meštane ovog sela, te da se na ovaj način doprinosi njihovom opstanku i približavanju istih uslova života u seoskim i gradskim sredinama. Ističe i da će članska karta odeljenja u Maloj Plani važiti i u matičnoj Biblioteci.

Sve ono što nedostaje za čitanje u njihovom mestu, đaci i meštani iz Male Plane, ali i iz okolnih sela, moći će da potraže u matičnoj Biblioteci u Prokuplju. Nadam se da ćemo taj prostor u narednim godinama oplemeniti, možda i uvećati, ali je bitno da smo krenuli i napravili prvi korak – kaže Ognjanović.

On podseća da je i prošle godine u okviru iste akcije Radio Beograda pomognuto otvaranje ogranka Biblioteke u selu Donja Stražava.

Ognjanović ističe i da će delatnost ogranka Biblioteke u Maloj Plani biti u tesnoj saradnji sa školom, a u planu je da se u narednoj godini ona dodatno unapredi nabavkom nove računarske opreme, povećanjem prostora, opremanjem čitaonice i pružanjem novih usluga korisnicima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: