Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 9. 2. 2018.

| Kultura

Otvorena izložba u Leskovcu o najpozatijoj ulici u Beču

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
izlozba
Izložba je otvorena do 5. marta, foto: B. A.

Otvaranje dokumentarne izložbe o najpoznatijoj bečkoj ulici Ringštrase, ali i izgledu ovog grada u 19. veku, prema oceni direktorke Leskovačkog kulturnog centra Sanje Conić, jeste nastavak dobre saradnje koje imaju ove dve institucije, ali i ova dva grada.

Saradnja ove dve institucije počela je prošle godine, kada je u Kulturnom centru otvorena izložba Gustav Klimt - Preteča moderne, koja je tada, priča Conićeva, privukla veliko interesovanje Leskovčana.

Leskovčani će od danas moći da se upoznaju sa društvenim, kulturim i istorijskim aspektima koji su obeležili Austriju i njen glavni grad, a mi ćemo našem uvaženom gostu Johanesu Iršihu pokazati lepote Leskovca i našu gostoljubivost - kaže Conićeva.

Izložbu je otvorio direktor Austrijskog kulturnog foruma Johanes Irših, koji je napomenuo dobre odnose koji postoje između ove dve institucije i da se nada da će i ubuduće imati dobru saradnju. johanes irsih Irših govorio o izložbi, ali i o dobroj saradnji ove dve institucije, foto: B. A.

Vrlo mi je drago što se danas nalazim u Leskovcu i što sam tu da otvorim ovu izložbu - rekao je Irših.

Postavku čine prikazi carskog Beča tokom 1814. i 1815. godine, kao i 150 godina bečke ulice Ringštrase koja, kako kažu, nosi epitet najlepših bulevara današnjice duž kojeg su nanizani parkovi, spomenici, ali i velelepna zdanja najznačajnijih institucija Austrije.

Leskovčani o Beču u ovom periodu, ali i detalje o najpoznatijoj ulici, u okviru ove dokumentarne izložbe, mogu videti do 5. marta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: