Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 7. 12. 2012.

| Kultura

Otvorena kancelarija za Milanski edikt

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
f

U Ulici Cara Dušana u Nišu danas je otvorena kancelarija za proslavu Milanskog edikta gde će građani moći da dostavljaju predloge za proslavu ovog jubileja.

Kako je najavljeno kancelarija će biti otvorena za sve koji budu želeli da nekom idejom doprinesu obeležavanju 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta.

Na svečanom otvaranju Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da bi želeo da Niš postane centar ovog dela Srbije.

- Moje ja da Nišu pružim šansu da, osim svih onih manifestacija koje ćemo besprekorno organizovati kroz afirmaciju svega onoga što je dobro, ponudimo i industrijske zone, zdravstveni i etno turizam - rekao je Perišić.

On ja dodao da će Milanski edikt biti proslavljen na viša mesta u svetu, ali da on želi da ovaj "srpski deo" bude posebno prepoznatljiv i dobar. 

Najavio je da će u ponedeljak biti održana konstitutivna sednica na nivou Republike i da će tada biti postavljeni konačni zadaci i smernice onoga što se očekuje u narednom periodu.

Zvanično je kancelariju otvorio Nebojša Stefanović, predsednik Skupštine Srbije.

- Na nama je da budemo dostojni potomci Konstantina. Mislim da je vreme da se Niš probudi i da ovaj deo Srbije oživi, ne može sve da se dešava u Beogradu - naglasio je Stefanović.

On je naglasio Niš ima snažnu podršku da postane ne samo ekonomska već i kulturna, prosvetna i politička prestonica ovog dela Srbije. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gradjanin

    13:03 // 10. 12. 2012.

    Kakava , drskost , licemerje i narcizam našeg gradonačelnika . . Bacenje prašine u oči gradjanima Niša. . ,, KANACELARIJA JE OTVORENA ZA SVE SUGESTIJE IPREDLOGE,, XAXXAA ...

  • Mionica milenica

    09:37 // 8. 12. 2012.

    Zaista ne zelim da zvucim stereotipno ali pre nego da krenete sa napadanjima razmislite o tome da je mozda i bilo u planu da se ovako nesto organizuje i ranije. Mislim da bi ovakve stvari pre trebali da cenimo nego li ih osudjujemo

  • Mika

    06:36 // 8. 12. 2012.

    Ova radnja tako mizerno i amaterski deluje da je prava sramota! Al' bitno je da se necija rodbina tu uglavila o trosku unistenog nishkog naroda koji nema od cega da zivi vec godinama i na dnu je dna!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: