Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 16. 8. 2021.

Ove godine 30.000 posetilaca na "Nišvilu", Anthony B obeležio poslednje veče festivala

nišvil 2021 Anthony B prvi put nastupio u Srbiji; foto: Vanja Keser

Ovogodišnji Nišvil džez festivala završen je sinoć, a direktor festivala Ivan Blagojević kaže da je ove godine bilo 30.000 posetilaca, kao i da je nastupilo više od 800 muzičara. Direktor niškog festivala je reagovao i na brojne komentare na društvenim mrežama o tome zašto je nagrada uručena Goranu Bregoviću i zašto je on nastupio na Nišvilu, rekavši da je džez evoluirao i da je Bregović svirao na brojnim svetskim džez festivalima.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Kind Of Blue

    19:03 // 16. 8. 2021.

    tako izgleda "festival" kada je Blagojevic stipsa i ljakse. Dinar ne mozes da mu uzmes. Elem, ovo je bio moj poslednji nisvil i nadam se da ce da se prekine ova zajebancija. Nista nije radilo kako treba. Nadam se da ce da vam presednu pare koje uzimate i kukate za jos. RIP

  • Natasa

    00:35 // 17. 8. 2021.

    Prave džez muzike je bilo najmanje. I nije se program završavao u 2 nego u 5 ujutru! Poslednje tri večeri od 2 do 5 puštana je elektronska muzika, iritantna i preglasna, potpuno mimo programa. Verovatno sa ciljem da celu noć drži budnim pola grada a sve uz parolu "buka u modi"! Drugog obrazloženja za onoliku buku i larmu nema! A pitanje je i da li su organizatori imali dozvolu za takav teror?!

  • Ко набије тај добије

    12:28 // 17. 8. 2021.

    Панталејски вашар,без динара државних донација посетило већи број посетилаца.Удварање западу организацијом џез фестивала - код СРБА не бива.

  • Markoni

    16:26 // 16. 8. 2021.

    Pa mozda je i sramota za Nis i Nisvil poseta od 30000 za 10 dana, jer je srpska majka za samo jedno vece u Svrljig skupila toliko ili malo vise - ako je verovati zvanicnicima koji su to objavili..

  • Tajanstveni Alan

    16:57 // 16. 8. 2021.

    Blagojevicu, prvo, ljubitelji Sabanove muzike su srditi, jer je njegovu statuu primio onaj, koji ga je ,muzicki najvise pokrao ! Ne zamajavaj !
    Dalje, vece posle nastupa na Nisvill-u, Bregovic je nastupao u Guci ??? Jel, to ,neki od najvecih jazz festivala ?
    Lova je problem, nikad manje,pravih Headlinera !

  • nisliski mohikanac

    22:58 // 16. 8. 2021.

    sta je tu je.
    korona je uzela danak.
    sigurno da moze bolje.bilo je i puno posetioca koji nisu kupili karte za glavnu binu a i to se racuna.

  • B. R.

    23:41 // 16. 8. 2021.

    Komentare o tome kako je Blagojević ovakav ili onakav ne bih da komentarišem, nisam dovoljno upućen. Da imam zamerki na organizaciju i program, imam. Ali i znam da je ogroman broj mojih poznanika ušao na glavni stejdž za džabe, preko nekog, a posle mi se žalio da "program ništa ne valja". I verujem da bi oni koji su se ovih dana žalili na "buku sa tvrđave" prvi povikali kada Nišvila ne više bilo.

  • Milan

    01:32 // 18. 8. 2021.

    Bregović niti svira džez niti World music. On je samo prevarant i plagijator koji gitaru zna samo da drži i sa njom pozira. Velika je sramota uručiti njemu nagradu za "fuziju džeza sa drugim pravcima" (?!), a još veća reči publici da je "zaostala u vremenu". Strašno!

  • Magnus

    11:49 // 17. 8. 2021.

    Da se definitivno skloni ono "dzez" iz "dzez festival" od ove godine. Bregovic ima Gucu i tamo mu je mesto. Pre neku godinu je Rambo Amadeus sam rekao "ne znam zasto ste mene zvali na dzez festival ali hvala u svakom slucaju".

    • B. R.

      12:45 // 17. 8. 2021.

      Rambo, između ostalog, svira i džez. Ali je tačno da na Nišvilu ima i roka, etna, hip hopa... - ali ima i u Montreu i na drugim džez festivalima. Da nije na Nišvilu i drugih žanrova, on bi privlačio samo malobrojnu publiku. Možda bi se to moglo rešiti time što bi poneo prefiks "jazz & world music festival" (mada je i mnogo više od toga). A zanimljivo je koliko je ljubitelja "pravog džeza" u Nišu!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: