Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:14, 20. 9. 2015.

| Kultura

"Partibrejkersi" oduševili Nišlije

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
partibrejkersi
"Partibrejkersi" na bini u Banovini; foto: Vanja Keser

U dvorištu Banovine sinoć je održan koncert legendarne rokenrol grupe “Partibrejkers“, a priliku da osim starih pesama čuju i nove sa albuma u pripremi imalo je blizu hiljadu ljudi.

Veliki red ispred zgrade Univerziteta, nagovestio je da će biti reč o jednom od najposećenijih rok koncerata u letnjoj sezoni. Nakon kratkog kašnjenja, veterani rokenrola odsvirali su pesme “Ona sve zna“, “Zemljotres“ i “Lobotomija“.

unnamed-(11) foto: Vanja KeserKoncert pun emotivnog naboja bio je prilika i da se publika podseti već standardnih rok hitova poput “1000 godina“ i "Put za jug“. Frontmen sastava Zoran Kostić, poznatiji kao Cane je i ovog puta koristio svaku šansu da između pesama posavetuje publiku i kritički se osvrne na društvene mane. Šaljive i ironične Canetove dosetke deo su muzičkog delovanja kojim osim muzike “Partibrejkersi“ pokušavaju da osveste društvo koje po njihovim rečima sve više podseća na hipnotisanu gomilu.

unnamed-(16) foto: Vanja KeserNastavak večeri doneo je i muzičko osveženje sa novog albuma “Sirotinjsko carstvo“ koji će do kraja godine “Partibrejkersi“ izdati za muzičku kuću “Odličan hrčak“. Opšteprihvaćene pesme poput “Kreni prema meni“ i “Hoću da znam“ su podigle na noge i one koji su koncert posmatrali iz skrivenih uglova Banovine.

Koncerti u Banovini su mi oduvek bili omiljeni, ali su mi koncerti “Partibrejkersa“ u Banovini bili omiljeniji. Cane, Anton i cela ekipa benda pokazuju da muzikom prkose starenju. Jedina zamerka mi je ta što je od prevelike gužve bio problem stići do šanka koji je prilično neorganiziovan. To su primetili mnogi i svi se žale na to - prokomentarisao je Nikola Nešić koji je na koncert došao iz Jagodine.

unnamed-(18) foto: Vanja KeserKombinovanje energičnog ritma i laganih melodija koje iz rokenrola ponekad prelaze i u bluz, koncertu je dalo posebnu draž. Cane je stavljanje akcenta i na sporije pesme prokomentarisao kao posledicu starenja jer bend već 33 godine aktivno radi.

Koncert je završen pesmom “Ulični hodač“ ali je publika željna muzike uspela da “Brejkerse“ vrati i na bis. Čuvena “Mesečeva kći“ kao i “Dugo te nema“  našle su se među poslednjim pesmama koje su koncertu dale finalnu notu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Peca

    14:28 // 21. 9. 2015.

    Hvala brejkersima! Bilo je odlično!
    Sirotinjsko Carstvo je dobar album!

  • Mobutuseseseko Kukungbendewazabwanga

    09:52 // 21. 9. 2015.

    Легендарни плагијатори.

  • НН култура

    09:20 // 21. 9. 2015.

    Нисам био и баш ми је жао, али вам је наслов као у Народним новинама некада ;) досадан и необећавајући :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: