Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:06, 9. 12. 2013.

| Kultura

"Patuljak Nosonja" i "Ružno pače" u Pozorištu lutaka

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Patuljak-Nosonja.jpg
Predstavu "Patuljak Nosonja" izvode Biljana Radenković, Dejan Gocić, Nikola Cekić, Dina Arsić, Toma Bibić, Davorin Dinić i Mirjana Đorđević.

U niškom Pozorištu lutaka ove nedelje će biti izvedena predstava "Patuljak Nosonja", urađena prema priči nemačkog pisca Vilhelma Haufa, i "Ružno pače", prema Andersenovoj bajci.

"Patuljak Nosonja" je na programu u četvrtak, 12. decembra, u 18 sati. Kako kažu u Pozorištu lutaka, ovo je potresna, poučna i mistična priča o prevrtljivosti ljudskog života.

- To je romantična priča o tome kako u najtežim životnim trenucima čovek može da promeni sudbinu i pronađe sreću uz pomoć srodne duše sa kojom deli sudbinu - piše u opisu predstave.

Pozorište lutaka U predstavi "Ružno pače" glume Davorin Dinić, Biljana Radenković, Dejan Gocić, Srđan Miljković, Tatjana Milenković, Stanislava Milosavljević, Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković i Nataša Ristić.Ona je namenjena deci starijoj od 7 godina, a "Ružno pače", koje je na programu u nedelju, 15. decembra, u 11:30, mogu gledati mališani stariji od 3 godine.

Ova predstava počinje iščekivanjem rođenja dece mame Pate i tate Patka.

- Jedno za drugim dolaze tri slatka pačeta. Sa zakašnjenjem dolazi i pomalo čudno pače koje je samo majci lepo. Svi ga odbacuju, guraju i rugaju mu se. Komšinice koke spletkare i ogovaraju po komšiluku, a ružno pače ne prihvataju ni otac, ni braća - piše u najavi predstave.

Gledaoci će saznati kako se ružno pače borilo protiv nepravdi i zatim izraslo u prelepog labuda.

Ulaznica za svaku predstavu košta 200 dinara

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: