Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 6. 11. 2014.

| Kultura

Performans u čast Milanu Mladenoviću

Autor:M.VučićIzvor:Južne vesti
ekv.jpg
Ovim performansom će biti obeleženo 20 godina od smrti frontmena grupe EKV Milana Mladenovića

U petak, 7. novembra od 19.30 sati u čitaonici Narodne biblioteke "Stevan Sremac" u Nišu, biće održan muzičko-scenski performans o frontmenu grupe EKV Milanu Mladenoviću, čime će biti obeleženo 20 godina od njegove smrti.

Autorke performansa su Milica Šundić i Sanja Živković, a tema ovog muzičko-scenskog prikaza je, kako kažu, sloboda kojom je protkana poezija ovog umetnika, a koja je njih inspirisala za ovaj nastup.

Performans, povremeno praćen muzikom slavnog muzičara, prikazuje čoveka, koji se javlja kao zarobljenik sopstvene slobode. Čovek je slobodan, on je sloboda, i na svojim leđima nosi breme odgovornosti. Na tom putu čovek je često sputavan, te je njegova sudbina nužno tragična - objašnjavaju autorke.

Ulaz na performans je slobodan.

Rok muzičar Milan Mladenović, umro je 5. novembra 1994. godine, u 36. godini života, i ostao je upamćen pre svega kao pevač i gitarista grupe EKV. 

Ovaj kultni rok bend je, iako je postojao svega osam godina, od 1985. do 1993. godine, ostavio za sobom mnogo popularnih pesama kao što su “Ti si sav moj bol”, “Par godina za nas”, “Stvaran svet oko mene”, “Oči boje meda”.

EKV - Stvaran svet oko mene

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pa sad bas

    07:50 // 7. 11. 2014.

    Kad je ovo postalo kultura ono bas... Narkofilska subkultura. Mada, kad razmislis dublje, zasto se i prljati sa mainstream kulturom koja je cesto jalova.

    • Filip

      13:31 // 7. 11. 2014.

      Ma mnogo ti znas.I o EKV-u i o kulturi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: