Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 23. 10. 2013.

| Kultura

Perišić: Gradski festivali traju predugo

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
Nišvil
Nišvil džez festival

Filmski susreti, Horske svečanosti i Nišvil neki su od festivala koji, prema rečima gradonačelnika Niša Zorana Perišića, puno koštaju grad, a budžetu ne donose gotovo ništa.

perisic123.jpg Zoran Perišić, arhivska fotografijaGovoreći o merama štednje gradonačelnik Niša je doveo u pitanje trajanje kulturnih manifestacija i njihov finansijski značaj za grad.

- Da li moraju i Filmski susreti, Horske svečanosti, pa i Nišvil da traju toliko koliko traju? Da li možemo da shvatimo da treba da damo i za blizanačke trudnoće i za porodilje? Da treba da platimo i prvu šansu i stipendije - kaže Perišić.

Filmski susreti Niš Filmski susreti

Perišić tvrdi da bi 95 odsto građana u ovom trenutku pristalo da se Filmski susreti umesto 6 održavaju 3 dana, a da se taj novac preusmeri za najneophodnija socijalna davanja.

Grad se, kaže gradonačelnik, neće odreći nijedne manifestacije, ali je “takva ekonomska realnost”. 

- Mi imamo nekoliko manifestacija koje Grad koštaju puno i koje ne moraju da traju po 6 ili 7 dana, mogu da traju 3 dana. Znam da ću biti napadnut zbog ovoga, ali u ekonomskoj realnosti koja postoji, ja nemam prava da se ponašam drugačije - rekao je Perišić.

Iako Perišić nije precizirao kakvi će biti konkretni potezi gradskog rukovodstva kada je reč o trajanju festivala, rekao je da se o tome diskutovalo na poslednjem kolegijumu Gradskog veća.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • bane..

    14:09 // 31. 8. 2014.

    Ispravno,iz kvantiteta manifestacija treba izvuci kvalitet i skratiti vreme festivala.Zasto nebih moglo da na filmskim da budu 3 filma po veceri a ne 2.Puna podrska deca su buducnost i prioritet grada

  • CVELE972

    19:36 // 5. 8. 2014.

    I u pravu je covek!Sta ce nam bre kultura?Kome se bre jos fucka za kulturu?Mislim,posto su nam sjeb..... celokupnu privredu,posto nam je grad mrtav i bez perspektive,pa kome jos treba kutura?

  • Градски одбор СРС Ниш

    22:15 // 29. 10. 2013.

    Вучићевом изменом закона град је остао без 800 милиона динара које су пребачене у пензиони фонд, а инсистирањем на европском путу, привреда је додатно осиромашила и сада је жртва нишка култура.

    • bane

      14:02 // 31. 8. 2014.

      @gradski odbor SRS @pa zar Vi jos postojite.Pokazali ste sta ste znali i kakvu ste opstinu Crveni Krst ostavili u nasledje..ZAposleni neradnici svetske klase a predsednica u zatvoru...sramota bre

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: