Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:37, 23. 12. 2013.

| Kultura

Perišić: Obavešten sam o dugovanjima za Nisomniju

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
800x600-Nisomnija-1-6.jpg
Niški umetnici još čekaju svoje pare, arhivska fotografija

Iako je gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao da je upoznat sa dugovanjima, nije precizirao kada bi suma od 950.000 dinara mogla da bude isplaćena izvođačima iz Niša koji su nastupili na ovogodišnjoj Nisomniji.

Na pitanje novinara Južnih vesti gradonačelnik Niša je rekao da je upoznat sa problemom neisplaćenih umetnika iz Niša, ali je umesto da odgovori, uzvratio pitanjem.

- Da, upoznat sam sa tim problemom. Šta predlažete? - upitao je Perišić.

perisic Gradonačelnik Niša nije precizirao kada će honorari biti isplaćeni, arhivska fotografijaNakon kraćeg objašnjavanja da je novinar tu da postavlja pitanja, a ne da odgovara, Perišić je rekao da je u petak imao sastanak sa ljudima iz Niškog kulturnog centra, ustanove koja je organizovala Nisomniju.

- Upoznat sam sa situacijom. Obavešten. Pošto je to reč koju Vi prepoznajete. Radi se o sumi od 950.000 dinara. Ono o čemu nisam bio obavešten je da se radi samo o domaćim, niškim izvođačima. To zaista nisam znao - rekao je Perišić.

On je pojasnio da nije znao kojim izvođačima će otići prva tranša novca koju je platio NKC-u.

- Ako sam ja platio za Nisomniju, do sada, milion ili milion i po dinara, ja nisam mogao da biram da li će se platiti domaći niški ili strani bendovi. To je uradila direktorka - rekao je Perišić.

Ipak, gradonačelnik nije precizirao kada će honorari biti isplaćeni, već je govorio o zaostalim dugovanjima najboljim đacima i sportskim klubovima koja su nedavno izmirena.

Podsetimo, dvadesetak niških izvođača koji su nastupili na ovogodišnjoj Nisomniji još nije dobilo honorare koji su im obećani ugovorom, iako je rok za isplatu istekao još pre nekoliko meseci.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    09:30 // 24. 12. 2013.

    Šta predlažete ??? Sram vas bilo !!! Pa da se ispune obaveze iz ugovora , kako se sve ne bi završilo na sudu i još skuplje koštalo "gospodine" gradonačelniče .

  • grisutka

    08:37 // 24. 12. 2013.

    Koja bahatost! Nije platio ON, nego MI, građani Niša

  • Neobavesten

    00:12 // 24. 12. 2013.

    Neka mi neko kaze po kom kriterijumu su birani ovi lokalni specijalci (izvodjaci), hahaha verovatno neka teska veza sa NKC, bio sam na Nisomniji, bruka za sta se daje novac uopste.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: