Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 27. 2. 2013.

| Kultura

Perišić ponovo gost u svom gradu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pozivnica-konstantin.jpg
Pozivnica za premijeru - domaćin u niškom pozorištu ministar kulture

Domaćin večerašnje premijere “Konstantina” biće ministar kulture Bratislav Petković, a kako piše u pozivnici, gradonačelnik Niša će ponovo biti jedan od gostiju na proslavi jubileja koja se održava u Nišu.

U danu kada se slavi rođendan cara Konstantina, u godini kada se slavi 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta, u gradu u kome je živeo sveti car izvodi se predstava posvećena njemu koja se najavljuje kao remek delo.

Ipak, i pored toga što je sve vezano za Niš, domaćin predstave neće biti prvi čovek grada Zoran Perišić, već ministar kulture Bratislav Petković.

Tako je bilo i nedavno kada je započeto obeležavanje jubileja gostovanjem hora Sretenjskog manastira kada je domaćin bio ruski ambasador Aleksandar Čepurin.

pozivnica Gradonačelnik Niša na poslednjem mestu

U pozivnici za premijeru predstave “Konstantin” stoji da je domaćin ministar kulture, da će predstavi prisustvovati i prva dama Srbije, a na kraju i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Dopisnica lista “Danas” iz Niša Zorica Miladinović kaže da proslava Edikta jeste državna proslava, ali da Niš ne izdaje samo prostor i lokaciju, već je, kako kaže, mesto centralne proslave.

Shodno tome, naglašava novinarka Miladinović, neobično je da gradonačelnik Niša bude gost, a da domaćin bude ministar kulture.

- Trebalo bi da bude obrnuto. Da prosto Niš bude domaćin svim gostima koji dolaze iz Beograda i ostalih delova Srbije bilo da su iz vlasti ili ne. To nalaže i elementarna logika, ali i nekakav bonton - kaže Zorica Miladinović.

Novinar televizije B92 Gordana Bjeletić kaže da bi bilo dobro kada bi od sutra, posle premijere, naslovi bili drugačiji i da najviše bode oči to što se iz budžeta ne isplaćuju različita, pa ni neka socijalna davanja, a "Konstantin" je odmah isplaćen.

- Ako će pre gostovanja na premijeri gradonačelnik da reši taj problem, onda neka gostuje i na reprizi, niko ne bi ni primetio da je izgubio ulogu domaćina u svom gradu - kaže Bjeletić.

Premijera predstave “Konstantin” najavljena je za večeras u 20 sati u niškom Narodnom pozorištu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Snezana Ni

    15:36 // 28. 2. 2013.

    Tesko je razumeti kako neko sa tako visokoim kredibilitetom i zavidnim egom prihvata ovako inferiorne uloge.Prvi covek grada u svom gradu u senci neke gospodje Dragice.Svasta.

  • Andjela Mitrovic

    01:50 // 28. 2. 2013.

    Prethodni gradonacelnik nije bio ni gost u svome gradu. Svaka cast gospodinu Perisicu. Samo napred!

  • Muke po Šešelju

    23:57 // 27. 2. 2013.

    A zar vi misite da je prosečnom radikalu lako da sedi u teatru ili, ne dao Bog, u operi?
    Mog poznanika, naprdnjaka, naterala žena da sa njom i dragom taštom ode na koncert. On se obrijao (možda se čak i okupao, ne tvrdim), obukao novo odelo, vezao kravatu, natukao nove cipele, i – evo ga u teatru, sedi, gase se svetla.
    Levo punđa, desno punđa, on u sredini, olabavio kravatu, ali to nije dovoljno za sreću, jer: cipela „ubiva“! Sačeka on potpuno zamračenje, i izuje cipele. Ali, ne lezi vraže – u teatru mračno i toplo, i ide tiha cigu-ligu muzika, njemu lepo tako bosom, i , pogađate – on blažen zaspi!
    `Ajde što spava, nego poče da hrče!
    Punđa levo – njegova ženica – mune ga laktom u rebra: „Nemo` bre `ni bručiš!“, a on, prenut iz sna, skoči jadan, misli da je kraj koncerta – i stane da aplaudira k`o sumanut!
    Mislite da je večeras na premijeri bilo lako gradskim čelnicima? Eeee, kolike oni žrtve podnose...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: