Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 4. 2. 2015.

| Kultura

Pesme niških muzičara na jednoj kompilaciji

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
kompilacija
Za neke od pesama zainteresovane strane izdavačke kuće

Deset autorskih kompozicija niških muzičara koje su različitih žanrova, od repa i elektro zvuka do roka i grandža, na kompilaciji su “Urbanniš2” koja će biti promovisana u četvrtak 5. februara u klubu “Feedback” od 22 sata.

Na promociji u ovom niškom klubu predstaviće se neki od autora sa kompilacije - Tjamil, Neizdat i sastav Spekt & Infamous, a zainteresovani će moći da preuzmu i besplatan primerak diska.

Osim njihovih, na ovom zajedničkom albumu nalaze se i pesme bendova Nahty, Red River Valey, Prljave sestre, Kreep Crew, Lanark i autori Nati Ft. Jana, Neizdat i N. Roy. Sve snimljene numere mogu se čuti na ovom linku. urbannis Bendovi su snimali u decembru

Na kompilaciji je radilo preko 30 muzičara, među kojima ima onih već afirmisanih, ali i onih koji se tek “probijaju” na muzičkoj sceni. Svi oni su kroz projekat “Urbanniš” dobili šansu na besplatno snimanje, produkciju i promociju njihovih pesama.

O ozbiljnosti produkcije i kvalitetu kompozicija govori i to da je od organizacije BAUK, koja realizuje projekat, jedna strana izdavačka kuća već tražila pravo da re-objavi jednu od kompozicija, dok za njih dve postoji interesovanje da se izdaju u inostranstvu.

Cilj ovog projekta i jeste da se niški muzičari što bolje plasiraju na muzičko tržište, a ideja je da naredne godine, ukoliko opet dobijemo sredstva, budu snimani i video-spotovi za pesme sa kompilacije - kaže Aleksandra Strahinjić iz BAUK-a.

Inače, ovo je druga kompilacije “Urbanniš”, a muzičari čije su pesme na njoj ističu da je ona veoma važna za razvoj alternativne kulture.

Na ovaj način se gradi alternativna muzička scena koju Niš nema, a koja mu je preko potrebna. Jer ono što kulturu jedne sredine čini autentičnom i gura je da evoluira na dalje je upravo alternativna umetnost - kaže Luka Radulović, član benda Red River Valey.

I vizuelno rešenje za omot albuma je izabrano putem konkursa, a nagradu je odnela Milica Hristov.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrach

    12:02 // 12. 2. 2015.

    Nije sastav Infamous i Spekt, to su dva mc-ja, Infamous je iz ekipe IRS a Spekt radi solo.

  • lll

    05:01 // 5. 2. 2015.

    Питање је колико ће се пробити диском, али је ово врло важно за културну историју града. Бендови из 1990-тих су пропустили ту шансу да издају компилацијско издање у то време на касети или плочи.

  • Violeta Neverovatnic

    15:32 // 4. 2. 2015.

    То бе!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: