Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:02, 10. 8. 2022.

| Kultura

Pevačici Beti Đorđević uručena nagrada "Nišvila" za životno delo

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
nagrada
Nagrada joj je uručena u Gradskoj kući; foto: T. T.

Džez i soul pevačici Beti Đorđević uručena je nagrade za životno delo u Gradskoj kući u Nišu, a koju Nišvil džez festival tradicionalno dodeljuje najistaknutijim srpskim muzičarima. Ovakvo priznanje, kako je rekla, je nešto što joj se nije dešavalo često u životu i istakla da će se posetiocima festivala odužiti pesmom u četvrtak, 11. avgusta.

Još marta ove godine je objavljeno da će nagrada Nišvila za životno delo otići u ruke Beti Đorđević, koja je na džez sceni pet decenija. Ona će u četvrtak otvoriti glavni program festivala, a danas joj je gradonačelnica Dragana Sotirovski uručila nagradu.

Velika mi je čast i privilegija što sam danas ovde, hvala puno gospodinu Blagojeviću. Hvala najlepše na nagradi i hvala što ste se setili moje malenkosti, ovo je za mene nešto sasvim posebno i veliko, nešto što se u mom životu desilo negde možda dva puta, veliko zadovoljstvo i radost. Naravno, sutra ću se odužiti još i pesmom, to će biti nešto sasvim posebno - istakla je pevačica.

Nakon govora je i otpevala refren pesme "Počnimo ljubav ispočetka", a njenu karijeru su obeležili i hitovi “Kraj moje tuge”, “O mladosti” i drugi. nagradaa Pevačica zapevala "Počnimo ljubav ispočetka"; foto: T. T.

Ja mislim da organizatori "Nišvila" treba da dobiju jednu veliku nagradu za ovo što su osmislili, ovo je njihova ideja, u Beogradu nemamo ovakvu nagradu. Nagrada za životno delo, to samo po sebi veličanstveno zvuči. Baviti se džezom je posebna filozofija života - navela je Beti.

Inače, ona je rođena 1946. godine u Kumanovu, a od svoje petnaeste godine živi u Beogradu, gde je završila srednju muzičku školu.

Na muzičku scenu kročila je krajem šezdesetih kao članica grupe pevača i gitariste Slobodana Boba Đorđevića, koji joj je kasnije postao i suprug.

Objavila je desetak singlova, dva albuma i jedan kompilacijski album, a Rambo Amadeus za nju je napisao pesmu “Nema te”, koje su zajedno izveli na Beoviziji 2018. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Joe

    13:41 // 12. 8. 2022.

    Toliko o džezu u Niš.

  • Limunko

    21:34 // 11. 8. 2022.

    Bolje da se ona bavi problemima koji muče grad, koji se umnožavaju dok ona spinuje i zamazuje oci građanima, a nisu u stanju nista ali bas nista da urade. Ima u Nisu muzičara koji su mogli da uruce nagradu velikoj umetnici.

  • AntiPA

    18:52 // 11. 8. 2022.

    Nema opravdanja Blagojevicu - Sotirovska nije nasa gradonacelnica. Ne idi na poklonjenje tamo - unizavas sebe, festival, ucesnike i sve nas.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: