Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 22. 11. 2023.

| Kultura

Pijanista Miloš Mihajlović premijerno pred niškom publikom

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
simfonijski orkestar
Četvrtak, 23. novembar; foto: JV / Vanja Keser

Solista na klaviru Miloš Mihjalović, pod dirigentskom palicom Biljane Radovanović Brkanović održaće premijerni koncert u sali Niškog simfonijskog orkestra u četvrtak, 23. novembra, od 20 sati. Oni će za nišku publiku izvesti Simfoniju broj 8 Franca Šuberta i Koncert za klavir Petra Iljiča Čajkovskog.

milos-mihajlovic Nastupa Miloš Mihajlović; foto: Niški simfonijski orkestar Miloš Mihajlović magistrirao je na klavirskoj katedri Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu gde danas radi kao redovni profesor, sarađivao je sa svetski priznatim pijanistima, dobitnik je brojnih nagrada, kako tokom studija, tako i kasnije u karijeri.

Kao solista i solista sa orkestrom, nastupao je u Srbiji, Rusiji, Japanu, Italiji, Španiji, Francuskoj, Americi, Australiji i drugim zemljama širom sveta. Učestvovao je na brojnim domaćim i internacionalnim festivalima i nastupao sa mnogim eminentnim muzičarima kao što su Juri Bašmet, Uroš Lajovic, Mladen Jagušt i Karlos Alvarado.

Foto-BR Dirigent Biljana Radovanović Branković; foto: Niški simfonijski orkestar Biljana Radovanović Brkanović je redovni profesor na Katedri za dirigovanje Fakulteta muzičke umetnosti i prorektor Univerziteta umetnosti u Beogradu i njena umetnička i pedagoška aktivnost kontinuirano traje preko trideset godina.

Veliki je broj orkestara, kamernih, gudačkih i neformalnih ansambala, horova i solista sa kojima je sarađivala poput Beogradske filharmonije, Simfonijskog orkestra RTS-a, Umetničkog ansmbla Stanislav Binički, Orkestra Camerata Serbica ili Zagrebačke filharmonije, što pokazuje njenu stilsku i žanrovsku raznovrsnost i razgranatost.

Biljana Radovanović Brkanović redovno učestvuje na najznačajnijim domaćim festivalima i manifestacijama, sarađivala je sa gotovo svim domaćim renomiranim muzičarima i sa značajnim inostranim solistima, a posebna oblast njenog umetničkog angažmana predstavlja savremeno domaće stvaralaštvo.

Karte za koncert se mogu kupiti na blagajni Niškog simfonijskog orkestra od 8 do 15 sati po ceni od 500 dinara i 300 dinara za studente, đake i penzionere.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: