Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:27, 17. 2. 2012.

| Kultura

Pirot: Srđan Stoiljković predstavio knjigu

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
pirot, salon knjige

Niški pisac Srđan Stoiljković predstavio je svoj roman "Kapi oslikanog neba" na Salonu knjige i grafike u Pirotu. U samom predstavljanju romana učestvovali su i glumci pozorišta Treće polovina kao i član hip hop dueta "G force" i niški gitarista Goran Nikolić Ceka.

Stoiljković kaže da iako je "Kapi oslikanog neba" njegovo prvo objavljeno prozno izdanje, a on je pre toga već imao dva napisana romana.

- U pitanju je ljubavna priča. I ja sam kao i mnogi drugi počeo sa poezijom. U pitanju je normalan proces traženja kroz koji prolozi većina autora. Sebe inače smatram svelom polovinom Dave Gahana pevača benda Depeche Mode. On je prolazio kroz mnoge tamne faze, a ja pokušavam da prenesem svetle trenutke koju nosi ta muzika - kaže Stoiljković.

Prema njegovim rečima, Niš polako preuzima mesto prestonice književnosti u Srbiji.

- Imate dosta pisaca iz Niša koji su svoju inspiraciju pronalazili u pop kulturi. Ako krenemo od Zorana Ćirića i Zvonka Karanovića videćemo da je na njih muzika uticala u velikoj meri. I na mene su uticali brojni bendovi. Sa druge strane mladje generacije našle su svoju inspiraciju u stripu. Dejan Stoiljković dolazi iz te priče, a ima najčitaniju knjigu u Srbiji u poslednjih nekoliko godina. Slična situacija je i sa Milošem Petkovićem koga ste mogli da vidite i u Pirotu pre par dana – kaže Stoiljković.

Pored Srđana Stoiljkovića na salonu je je održana i prezentacija izdavačke kuće "Darkwood" koja je u protekloj godini objavila kapitalna dela strip umetnosti poput Tarzana i Konana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Petrovic

    14:04 // 17. 2. 2012.

    Pozoriste "Treca polovina"
    Hip-Hop duet "G Familly"
    a Ceka nije nastupao zbog zdravstvenih problema

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: