Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 7. 8. 2019.

| Kultura

Pisac Dragan Velikić: Nisam ni elita, ni plebs

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti

Slobodan Milošević za razliku od Aleksandra Vučića nije bio histerik, kaže pisac Dragan Velikić u emisiji “15 minuta”. Kritikuje Vučićevu podelu na elitu i plebs, tvrdi da bi se njegov sistem urušio da se predsednik Srbije i Srpske napredne stranke ne pominje 2 nedelje, a objašnjava i da hipnotisana masa sluša, a da građanski hrabar pojedinac misli, što je, dodaje, problem Srbije poslednjih 30 godina.

Dvostruki dobitnik NIN-ove nagrade Dragan Velikić kaže da političari uvek žele da se okoriste o intelektualce, pa se zato vodi rat oko spomenika Borislavu Pekiću u Beogradu i Danilu Kišu u Subotici.

Političari su prolazni kao dnevne novine. Žele da se zakače za nešto što traje duže. Zato se oko izbora hvataju za neke javne ličnosti da im daju kredibilitet. A što se tiče Kiša - sve ono što je on zastupao, što je bio njegov kredo i habitus, suprotno je onome što se dešava na lokalu u Subotici. Ti ljudi sad otkrivaju Kiša - kaže Velikić.

Pisac romana Islednik i Ruski prozor navodi da je najveći problem Srbije iseljavanje.

Za botove koji pišu partijske komentare po internetu kaže da je to i njima velika muka i da im nije dobro.

Ne mogu ja da budem neko ko za 1.000 dinara, flašicu koka kole i sendvič ide u putujućem cirkusu Aleksandra Vučića. Ne mogu ja da imam satisfakciju, muka je to, zaista. Ne može vam biti dobro, tamo gde je većini loše - navodi Velikić.

Novi roman Adresa, politička ostavština Kiša, Pekića, Oskara Daviča i Ćosića, gradovi kao likovi u književnosti, post-vučićevsko doba, angažman u Samoodbrani, kao i u Političkom savetu Pokreta slobodnih građana, o izboru Sergeju Trifunovića, o sudbini pisaćih mašina, neke su od tema emisije "15 minuta".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Optimista

    17:55 // 8. 8. 2019.

    Nijee vano ko je ko sve ce da nas uniste nasom krivicom.

  • RiziBizi

    15:12 // 8. 8. 2019.

    Koja razlika kad intelektualac smireno govori o glavnom problemu, lepo to upakuje u rečenice koje nikog ne vredjaju a onda čujete frustrirajući govor mržnje i bes koji paraju uši od glavnih predstavnika naše napaćene zemlje. I da budu vladari univerzuma, nikad neće moći da dobiju ono što žele-iskreno divljenje i poštovanje.

    • srbijica

      09:56 // 10. 8. 2019.

      A oni su glavni predstavnici tvoje zemlje upravo zato što većinsko stanovništvo te zemlje između njihovog stila i ovog drugog, glasa za njihov.
      Znači nije u predstavnicima. U narodu je.

  • Zlobnik

    18:08 // 7. 8. 2019.

    U Srbiji nema niti elite niti plebsa !
    Samo su ostale ulizice !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: