Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:18, 19. 10. 2011.

| Kultura

Pisac iz Vlasotinca u antologiji KOS-a

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, kos

Povodom jubileja, 40. rođendana Književne omladine Srbije, promovisana je antologija "Pegaz – pečat vremena", gde se našlo 50 priča najboljih autora od oko 200 pisaca koji su objavili prvu knjigu u ovoj ustanovi.

Među autorima je i mladi, ali u zavičaju uveliko poznati pisac Saša Stanković, profesor Vlasotinačke gimnazije, koji je lane promovisao svoju prvu knjigu.

- Zaista mi je velika čast da sam se našao u društvu književnih velikana poput Svetislava Basare, Aleksandra Čotrića, Jelene Lengold, Isidore Bjelice i mnogih drugih – kaže mladi profesor i pisac.

Odlomke iz knjige, u Studetskom kulturnom centru Beograda, čitali su glumci Branislav Lečić i Aleksandra Šaljić, a među mnogim javnim ličnostima bili su prisutni Isidora Bjelica i Momčilo Bajagić.

Moto objavljene Sašine priče glasi "Mene Đura ne gura i jedino mi ostaje da pišem".

- To važi za većinu mladih stvaralaca koji se sami probijaju u životu. Lepo je kada prikažeš surovu realnost, a neki ljudi to primete i nagrade te zbog toga – primetio je Saša Stanković. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: