Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:08, 23. 8. 2013.

| Kultura

Pobednici "Gitarijade" izdali debi album

Autor:S.JanačkovićIzvor:Južne vesti
Mud-factory-vranje.jpg
Mud Factory; foto: FB strana benda

Vranjski metal bend "Mud Factory", koji je ove godine pobedio na zaječarskoj "Gitarijadi", objavio je mini album "Born for Doom".

Ovaj EP sadrži intro i 5 pesama. Dok se disk ne pojavi u prodaji, može se preslušavati na You tube-u i besplatno preuzeti sa interneta.

Pevač Stefan Milanović, gitarista Milan Stefanović, basista Nemanja Stanković i bubnjar Nemanja Milanović svoju muziku opisuju kao spoj gruv metala.

- Mi volimo da tako mislimo, s tim što, ipak, kritičari našu muziku opisuju kao modernu varijantu death-stoner-doom metala. Ima tu dosta uticaja kojih verovatno ni sami nismo svesni. Na publici je da presudi - poručuje gitarista Milan Stefanović. Mud Factory Pobednički nastup na "Gitarijadi"

Osim snimanja spota u vrednosti od 3.000 evra, pobeda na "Gitarijadi" je četvorici momaka donela veliku medijsku pažnju, kao i pozive da češće nastupaju u regionu, a nadaju se, uskoro i van njega.

- Po povratku iz Zaječara imali smo nastup u Vranju s našim drugarima "By-Pass" i "GodDamn", nakon toga na festivalu u Vrnjačkoj banji. Čeka nas nastup na "Danima Vranja" 31. avgusta, a imamo u planu da posetimo Sarajevo, Niš, Požarevac, Pančevo... - kaže basista Nemanja Stanković.

Želja im je da sledeće godine odu i na "Wacken", najveći svetski metal festival na otvorenom koji u malom istoimenom selu u severnoj Nemačkoj okuplja oko 80.000 posetilaca.

EP "Born for Doom"

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: