Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 22. 1. 2020.

| Kultura

Počela 30. "Svetosavska nedelja" u Vranju

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
svetosavska nedelja foto grad vranje
Hor Muzičke škole otvorio "Svetosavsku nedelju"; foto: Grad Vranje

Nastupom hora Muzičke škole "Stevan Mokranjac" iz Vranja, projekcijom filma "Tri decenije Svetosavske nedelje" i izložbom povodom 950 godina manastira Sveti Prohor Pčinjski, u utorak je otvorena 30. "Svetosavska nedelja" u zgradi vranjskog teatra. Obeležavanje se završava se na Savindan, 27. januara, a Vranjanci će do tada moći da pogledaju izložbe, predstave, koncerte, dečje priredbe i drugi prateći program.

Kako je ove godine jubilej 950. godina manastira Sveti Prohor Pčinjski, "Svetosavska nedelja" je i počela izložbom o njemu, a pripremili su je kustos Narodnog muzeja u Vranju Jelena Atanasović i iguman Metodije iz tog manastira.

Kada je 1990. godine Opštinski fond doneo odluku da se pokrene "Svetosavska nedelja", nismo ni slutili da će naš grad u novijoj istoriji biti upisan kao prvi u zemlji koji se vratio proslavljanju Svetog Save - rekao je gradonačelnik Slobodan Milenković na otvaranju.

Program ovogodišnje "Svetosavkse nedelje" nastavlja se danas od 13 sati predavanjem na temu "Studenički tipik" u Pozorištu, a predavač će biti profesor srednjevekovne književnosti na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu Maja Anđelković. Od 18 sati će glumački ansambl vranjskog teatra odigrati predstavu Princ se neće vratiti, a od 19:30 u sali Periodike Biblioteke “Bora Stanković” svoj novi roman Adresa predstaviće Dragan Velikić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: