Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 11. 8. 2012.

| Kultura

Počela obuka za volontere Nišvila

Autor:Marko StamenkovićIzvor:Južne vesti
1212

Na budućoj ''River'' bini, kod spomenika Šabana Bajramovića, uz muziku mladog džez sastava ''JazzbookA'' sinoć je počela obuka za volontere ovogodišnjeg Nišvila.

Marjan Cvetković, koordinator volonterskog programa, je prisutnima predstavio vođe timova, kao i plan i program obuke na kojoj će u narednim danima volonteri steći osnovna znanja iz oblasti za koju su se prijavili.

Projekat je podeljen u 12 sektora, a poslove koje će obavljati 350 volontera su poslovi pomoćnika vođe tima, domaćina publike, zvanica i muzičara, marketinga, presa, ketering službe, logistike, obezbeđenja, tehničke podrške, ''pčelica'' kao sektora protokola i radionica koje će se baviti afirmacijom mladih bendova u okvirima džez muzike.

- Cilj celokupnog programa je da volonteri steknu primenljiva iskustva, da u svakom sektoru dobiju potrebna znanja i da budu adekvatno pripremljeni da ta iskustva nakon volontiranja upotrebe u narednom periodu - izjavio je Marjan Cvetković.

On je dodao da je ovogodišnja zainteresovanost za volontiranje duplirana u odnosu na prethodna dva Nišvila, od kako se radi ozbiljniji menadžment festivala. Volonteri su dobili informacije o volonterizmu i volonterskom menadžmentu, kao i o istoriji džeza i Nišvila koji će već sledeće godine postati jubilarni 30. festival džez muzike.

- Svedoci smo da u Srbiji postoji manje svesti među mladima o volonterizmu i šta to volontiranje znači, tako da ovakvim organizacijama želimo da upoznamo mlade ljude šta znači volontirati i koje su dobrobiti dobrovoljnog rada - rekao je Cvetković.

Volonteri će pored svojih opšteinformativnih i sektorskih obuka, ali i sportskih i zabavnih aktivnosti imati i priliku da upoznaju kulturno-istorijske znamenitosti grada Niša, a kulturne vrednosti grada upoznaće i strani volonteri kojima Nišvil i grad Niš postaju mesto dobre zabave i odlične džez svirke.

- Pored Nišlija imamo volontere iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije, Rumunije, Nemačke, Turske, Švajcarske, Irske, Ukrajine i Velike Britanije. Jedan deo stranih volontera biće smešten u Domu studenata gde će dobiti sav potreban tretman, dok će drugi deo biti smešten kod domaćina volontera koji su prilikom aplikacije dobrovoljno pristali da ugoste svoje kolege - istakao je Cvetković.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: