Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 16. 8. 2017.

| Kultura

Počela prodaja karata za "Filmske susrete"

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
490x370-490x370-490x370-DSC-5922
Karte skuplje u odnosu na prošlu godinu; foto: Vanja Keser

Ulaznice za niški glumački festival su u prodaji, navode iz NKC-a, a mogu se kupiti od 8 do 20 sati u Oficirskom domu i u prostorijama Turističke organizacije Niša.

Ljubitelji filma karte mogu kupiti u prostorijama Turističke organizacije Niša u Voždovoj 7, Obrenovićevoj 38 i u Tvrđavi.

Komplet karata je skuplji u odnosu na prethodnu godinu i košta 2.000 dinara, dok su ulaznice za pojedinačne festivalske večeri 400 dinara.

Međutim, organizatori kažu da je prioritet prodaja kompleta, a pojedinačne će prodavati samo ako se kompleti ne rasprodaju.

Ukoliko ne budu prodati svi kompleti karata do početka Festivala 24. avgusta, pojedinačne ulaznice će se prodavati po ceni od 400 dinara, ispred ulaza na Letnju pozornicu, od 18:00 časova - objašnjavaju.

U NKC-u kažu da su trenutno u prodaji karte za 1. i 5. parter, i da će ulaznice sukcesivno puštati u prodaju, kako budu izlazile iz štampe.

Već sutra puštamo 3, 4, i 7. parter u prodaju, a građani će moći da kupe ukupno oko 1.800 karata - kažu u NKC-u.

Podsetimo, 2016. su kompleti koštali 1.500 a pojedinačne karte 200 dinara.


NKC: Više kompleta u prodaji u odnosu na prošlu godinu

Kako je ranijih godina bilo pritužbi da je malo karata u prodaji, jer se veliki deo pokloni zaposlenima u Gradskoj upravi, gradskim funkcionerima i sponzorima, za ovogodišnji festival se, dodaju, prodaje oko 400 karata više u odnosu na prošlu godinu.

Oko 700 besplatnih pozivnica, kažu, biće "podeljeno protokolu", što je skoro trećina kapaciteta Pozornice.

Od prošle godine je počela praksa da se te karte dele i najboljim učenicima, studentima i sportistima, a ne samo gradskoj administraciji. I sada bi trebalo da bude tako - objašnjavaju.

Ovogodišnji „Filmski susreti” traju od 24. do 30. avgusta, a u takmičarskom delu će se emitovati 12 filmova, dok će na festivalu biti prikazan i niški dokumentarac i pilot epizoda serije koju je režirao Dragan Bjelogrlić.

Posetioci će na festivalu sedeti u novim stolicama, a na Letnjoj pozornici rekonstruisana je i bina, a kako je ranije najavljeno iz gradske vlasti, trebalo bi da budu završeni i toaleti. Ipak, rekonstrukcija Pozornice, kako su ranije kazali iz gradske vlasti, neće bitno promeniti broj sedišta kojih je oko 2.500.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gost

    09:03 // 24. 7. 2019.

    Mora da se podhitno promeni trener fk ranički Niš, mora da se regististruje što pre Haskić najbolji strelac i igrač Radničkog.

  • PILOT

    15:13 // 28. 8. 2018.

    Niko se nije setio davaoca krvi, pa da im da karte za bar jedno veće. Ali se uredno sete da šaju mejl pozive da dođu i dobrovojno daju krv. Sramota organizatora - sramota transfuzije

  • Nišlija

    14:43 // 17. 8. 2017.

    Većina filmova je već prikazivana u bioskopima... :(

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: