Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 9. 7. 2023.

| Kultura

Počele prijave za besplatne džez radionice na "Nišvilu"

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Volonteri Nišvil
Prijave su moguće do 30. jula; foto: Zoran Ćirić & Nišville Jazz Festival promo

Radionice za mlade muzičare, za većinu instrumenata koji se koriste u džezu, ali i predavanja o džez improvizaciji, aranžiranju, kao i institucinalizovanom učenju džeza biće organizovane u o sklopu “Nišvil workshop”-a. Polaznici do 16 godina mogu se prijaviti za program “Jazz for Kids”.

Iz Nišvila su rekli da će predavanje držati neki od stranih učesnika glavnog festivalskog programa, ali najavljuju i etablirane muzičare iz Srbije i regiona.

Kako je to dosadašnja praksa pokazala - radionice se po pravilu završavaju "jam sesssion"-om predavača i polaznika pa je poželjno da polaznici ponesu i svoje instrumente, osim bubnjeva i klavijatura. Program “Jazz for Kids” podrazumeva i zajedničke nastupe u predvečernjim terminima na posebnoj bini - rekli su organizatori.

Džez radionice namenenjene su prvenstveno učenicima muzičkih škola i studentima muzičkih akademija, ali i samoukim muzičarima koji žele da obogate svoje znanje i iskustvo, naveli su organizatori.

Učešće na radionicama je besplatno, a prijave se mogu preuzeti sa sajta Nišville festivala i poslati do 30. jula na mejl adresu [email protected].

Predstojeći Internacionalni Nišvil džez festival trajaće od 4. do 13. avgusta, a glavni festivalski program će biti održan od četvrtka, 10. avgusta na platou niške Tvrđave. Organizatori su najavili 280 programa na 16 scena na kojima će nastupiti preko 900 izvođača, a cena kompleta karata za parter košta 4.000, a za VIP tribine 6.000 dinara. Pojedinačne ulaznice mogu se nabaviti po ceni od 2.000 dinara za parter i 3.000 dinara za VIP tribine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: