Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:20, 21. 8. 2021.

| Kultura

Počeli 56. Filmski susreti, ključevi grada u rukama glumaca

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
filmski-otvaranje7-2021-foto-vk
Tradicionalni vatromet na otvaranju; foto: V. K.

Tradicionalnim uručivanjem ključeva grada Niša glumcima, defileom glumaca crvenim tepihom do Tvrđave, vatrometom i dodelom nagrade "Pavle Vujisić" za životno delo Ljiljani Blagojević, počeli su 56. Filmski susreti. Festival je otvorio film Toma o životu pevača Tome Zdravkovića.

Predsednici žirija Ljiljani Dragutinović pred punim tribinama Letnje pozornice ključeve grada predala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. filmski-otvaranje-2021-foto-vk Gradonačelnice uručila ključ predsednici žirija Filmskih; foto: V. K.

Dragi glumci, Tvrđava je naša - pozdravila je kolege Ljiljana Dragutinović tradicionalnom rečenicom.

Potom je glumac Nebojša Dugalić recitovao je pesmu "Drumovi će poželet ludaka", koju je pesnik Vitomir Nikolić posvetio glumcu Pavlu Vujisiću po kome nagrada Filmskih susreta nosi ime. Upravo ovo priznanje, koje dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu, ove godine je pripalo Ljiljani Blagojević.

filmski-otvaranje3-2021-foto-vk Nagrada "Pavle Vujisić" uručena Ljiljani Blagojević; foto: V. K.Kako je istakla glumica, nagradi se obradovala istim žarom kao kada je dobila prvo priznanje.

Ja moje studente učim da je ovo maraton, nije sprint, da je ovo trka na ceo život i da je najvažnije da ostanu čestiti i da se nauče da žive slobodno. Ja sam uvek dobijala esnafske nagrade, nagrade od mojih kolega, državne nemam nijednu i ovog trenutka sam jako ponosna na to - rekla je Blagojevićeva.

Festival je zvanično otvoren projekcijom filma Toma koji je režirao Dragan Bjelogrlić, a u kojem glavnu ulogu tumači glumac Milan Marić, a igraju još i Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović i drugi.

Ovogodišnji žiri pored Ljiljane Dragutinović čine i Svetislav Bule Goncić i Branislav Tomašević i oni će odlučivati o nagradama, među kojima su najznačajnije Gran-pri Naisa, kao i nagrada za najbolje glumce Carica Teodora i Car Konstantin.

Publika će na ovogodišnjem festivalu od večeras do 27. avgusta, u zvaničnoj konkurenciji moći da pogleda 11 filmova koji će biti prikazani u takmičarskom delu programa.

Podsetimo, prema ranijim najavama Srđana Savića, na ovogodišnjim Filmskim susretima primenjivaće se ozbiljne epidemiološke mere, pa će uz ulaznicu moći da uđu vakcinisani, oni koji imaju potvrdu o negativnom testu na koronu, kao i oni koji budu imali negativni brzi test koji će se raditi na punktu na ulazu, a naplaćivaće se 750 dinara.

Ceo program festivala možete pogledati ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    17:52 // 22. 8. 2021.

    Ma, bitan je vatromet(preplaceni) i da marginalci sns-a ,kazu:" Bilo je velicanstveno" !
    Veliko postovanje Gospodji Blagojevic !

  • BUND

    11:27 // 22. 8. 2021.

    Stotinu puta u kinoteci , ko zna koliko u bioskopu

    i fala Bogu ne poznajem nikog ko danas ide na to u tvrdjavu .

  • Arh D. Stamenković

    09:49 // 22. 8. 2021.

    Supruga i ja smo poklonili komplete karata, jer nismo želeli da priđemo Tvrđavi užasno devastiranim prostorom (posebno preko GAGA-ĆUPRIJE).

    • Zlobnik

      10:38 // 22. 8. 2021.

      @Arh D. Stamenković : Bolje rečeno : "NADŽAK GAGE ĆUPRIJA" !

    • Pp

      11:56 // 22. 8. 2021.

      Bravo gospodo!

    • Samo vama ne valja?

      12:05 // 22. 8. 2021.

      Sto ste onda kupovali karte uopste kad je stanje odavno takvo? I sto ih niste bacili da propadnu nego ih poklanjate?

    • ђура

      14:11 // 22. 8. 2021.

      Како идете до пијаце ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: