Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 25. 12. 2013.

| Kultura

Počeo Božićni festival u Svrljigu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
DSC-0226.JPG
Karavan Deda Mraza u seoskim školama u organizaciji Opštine

Novogodišnji i Božićni praznici u Svrljigu obeležavaju se nizom aktivnosti u okviru Božićnog festivala koji se održava od 21. decembra do 7. januara.

U sali Centra za turizam, kulturu i sport 21. decembra održan je tradicionalni koncert Škole folklora, a karavan Deda Mraza u organizaciji Opštine krenuo je 24. decembra sa podelom paketića mališanima u seoskim školama, dok će u Svrljigu, u matičnoj Osnovnoj školi “Dobrila Stambolić” i Predškolskoj ustanovi “Poletarac” paketići biti podeljeni u četvrtak i petak. 2 Kićenje jelke u centru Svrljiga 27. decembra u 12h

Božićni festival nastavlja se 27. decembra kićenjem jelke u centru Svrljiga (12h), ali i u seoskim školama u Guševcu (8h) i Lalincu (10h).

Turnir u bilijaru biće održan 28. decembra od 18h u kafeu “Zanzibar”.

Književno veče i aukcijska prodaja dečjih radova održaće se u kafeu “Inkognito” 29. decembra od 18h, a iste večeri u kafeu “Zanzibar” od 22h, uz besplatan ulaz, muziku će pustati DJ Bomber, Vuteek, Bobo i Ulix.

3 Deda Mraz u gradski park na druženje sa decom dolazi 30. decembra, od 12h, a 3. januara od 22h u kafeu “Inkognito” održavaju se karaoke i maskenbal gde su, za najbolje, obezbeđene vredne nagrade.

U kafeu “Tref” 5. januara nastupiće “Dolče Vita” bend, a cena ulaznice je 150 dinara, kao i za 7. januar, na istom mestu, kada će Svrljižane zabavljati “Lapsus” bend.

Sav prihod sa Božićnog festivala namenjen je za u humanitarne svrhe, za Zoricu iz Drajinca i malog Filipa koji boluje od leukemije.

Organizatori su Kancelarija za mlade i Centar za turizam, kulturu i sport, a pokrovitelj Opština Svrljig.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ana

    21:32 // 8. 1. 2014.

    Znate kako, ovaj Bozicni festival je verovatno nesto najbolje sto se desilo ovom ustajalom Svrljigu. Novac koji je prikupljen na ovom festivalu me je prijatno iznenadio! Svaka cast, samo nastavite!

  • srbija u srcu

    12:50 // 26. 12. 2013.

    Sudeci po imenima "inkognito"i "Zanzibar", "Dolce vita" itd sve sama malogradjanstina. Koji bre deda mraz, kakve jelke, to nisu nasi obicaji. Vratite nam nase obicaje druge necemo jer su nam strani!

  • Boyana Boki

    21:11 // 25. 12. 2013.

    Знају ли сврљишки Срби кад им је Божић? Или су можда прешли у другу веру? Шта рећи више о Србима!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: