Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:04, 18. 9. 2019.

| Kultura

Počinje 12. Leskovački internacionalni festival filmske režije

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
lkc liffe
Sve spremno za 12. "LIFFE", foto: B. S.

Defileom glumaca ispred Narodnog pozorišta od 19 sati i uručenjem nagrade za afirmaciju filmske umetnosti "Živojin Žika Pavlović" glumcu Bogdanu Dikliću, počeće ovogodišnji "LIFFE". Festival se u Leskovcu održava od 18. do 22. septembra, a 12. izdanje svečano će otvoriti glumac Miloš Biković. Nakon svečanog otvaranja, publika će moći da uživa u koncertu Bojane Stamenov i Miloša Vlalukina od 22:30 u klubu Safir.

Narednih par dana leskovačka publika moći će da uživa u filmskim ostvarenjima iz zemlje i regiona. Na repertoaru je, prema najavama organizatora, 16 filmova, kao i epizode 4 serije.

Dane posvećene filmu otvoriće glumac Miloš Biković, nakon čega će publika moći da pogleda film Balkanska međa u kojem ovaj glumac tumači glavnu ulogu i koji se neće takmičiti za glavnu nagradu. Od 21:30 u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra prikazivaće se delo crnogorskog reditelja Ivana Salatića Ti imaš moć.

Drugog dana festivala, 19. septembra, na reperotaru su hrvatski film Poslednji Srbin u Hrvatskoj i bosanskohercegovački Sam samcat koji će se prikazivati u bioskopskoj sali Leskovačkog kulturnog centra od 19:30 i 21:30, dok će se u pozorišnoj sali prikazivati koprodukcijski projekat Slovenije, BiH i Hrvatske Glumim, jesam i srpski film Kralj Petar prvi, od 19 i 21 sat. program liffe 2019 Cena pojedinačne ulaznice za film je 200 dinara, foto: B. S.

Trećeg dana, 20. septembra, na repertoaru su filmovi Gospod postoji, njeno ime je Petrunija, Ajvar, Pijavice i Osmi povjerenik, dok će u subotu, 21. septembra, publika će moći da vidi filmove Dug moru, Posledice, Sin, Poslednji YU filmski romantik i Šavovi.

Poslednje večeri festivala, od 19:30 u bioskopskoj sali Leskovačkog kulturnog centra ven konkurencije će biti prikazan film Emira Kusturice Pepe, jedan uzvišen život. Od 21 sat sledi dodela nagrada, nakon čega će publika moći da pogleda pilot epizodu serije Senke nad Balkanom 2.

Osim filmova, festival prate i brojne izložbe, projekcije studentskih filmova, kao i tribinama i promocije knjiga.

Cena ulaznice za pojedinačnu fimsku projekciju je 200 dinara i one se mogu kupiti na biletarnici Leskovačkog kulturnog centra, dok je ulaz na koncert Bojane Stamenov i Miloša Vlavukina slobodan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: