Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 25. 10. 2022.

| Kultura

Počinje 47. NIMUS - “Muzika daje dušu univerzumu”

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
nimus
NIMUS ponovo; ilustracija, foto:flickr

Posle godinu dana pauze, 47. Niške muzičke svečasnosti održaće se od 26. oktobra do 10. novembra. Tokom dve nedelje biće izvedeno 8 koncerata u sali niškog Simfonijskog orekstra, a festival će otvoriti grčki pijanista Paris Tsenikoglou. Karte se mogu kupiti po ceni od 500 i 300 dinara.

Pod sloganom “Muzika daje dušu univerzumu” NIMUS počinje u sredu, 26. oktobra, a selektor festivala Veselin Vezenković najavljuje vrhunski program. Prema njegovim rečima biće i mladih i iskusnih umetnika kako niških tako i svetskih.

Izdvojio bih sjajnu devojčicu Emiliju Anastasijević, violinistkunju pred kojom je svetla budućnost. Ona će imati vatreno krštenje na najvećoj sceni u našem gradu i na našem festivalu, zato nam je drago da takvom vunderkindu od deteta damo priliku - kaže Vezenković.

Festival će otvoriti maestro Dejan Savić sa grčkim pijanistom Paris Tsenikoglou, a tokom festivala nastupaće i ansambl Čuvari tradicije, Jovan i Nada Kolundžija koji će posle mnogo godina ponovo nastupiti zajedno na festivalu, Anastasija Marić i Dinko Blagojević iz Banjaluke, profesori sa Fakulteta umetnosti Anđela Bratić i Nikola Cvetković i rođeni Nišlija sa bogatom inostranom karijerom pijanista Miloš Mihalović.

Direktorka festivala Tatjana Veličkovič-Minčić kaže da su pripremili bogat program i očekuje publiku u velikom broju.

Na zatvaranju festivala imaćemo priliku da čujemo klarinetistu Ognjena Popovića uz dirigenta Aleksandra Kojića, a na programu će biti dela Mocarta, premijerno izvedeno delo Ognjena Popovića i prva simfonija Žorža Bizea - ističe Veličkovič-Minčić.

Karte za 47. NIMUS mogu se kupiti na blagajni Niškog simfonijskog orekseta od 8 do 15 sati ii u foajeu ispred sale pred početak kocerta. Cene karata su 500 dinara a sa popustom za đake, studente i penzionere 300 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: