Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:22, 6. 6. 2014.

| Kultura

Počinje 5. Festival "Bekstvo u prirodu"

Autor:A.K.Izvor:Južne vesti
bekstvo-u-prirodu-5..jpg
Finale Festivala održaće se, uz brojne domaće i strane izvođače, na Kameničkom visu

U četvrtak, 5. Juna, na Svetski dan zaštite životne sredine organizacija Bauk je obeležila pet godina Festivala “Bekstvo u prirodu”.

Time je i zvanično počeo BAUK MESEC u okviru koga će se, svakog vikenda, u perodu od 5. juna do 5. jula, na različitim lokacijama u gradu, odvijati besplatni edukativni programi i radionice za mlade. Finale ovogodišnjeg Bekstva odžaće se 5. jula na Kameničkom visu gde će posetioce dočekati brojni domaći izvođači, inostrane muzičke zvezde i zanimljiv prateći program.

Trideset sati muzičkog programa, dve festivalske bine, stand up popodne, REcan radionica, BAUK bumerang, Upcycled-aukcija i jos mnogo toga očekuje vas na ovogodišnjem Bekstvu u prirodu.

2 Prvo Bekstvo održano je 5. juna 2010. Zahvaljujući zanimljivom konceptu i konstantnom unapređenju u tehničkom i organizacionom smislu Bekstvo je danas multimedijalni festival koji privlači pažnju javnosti u Srbiji i regionu.

Tokom prethodne 4 godine Festival je posetilo više od 20.000 ljudi, a uz podršku više od 150 izvođača i preko 30 partnera Bekstvo je izraslo u ono što danas predstavlja - najveći festival za mlade u Nišu.

3 - Tokom proteklih 5 godina kroz promociju kulture i zabave na drugačiji, alternativniji način, spajanjem nekih naizgled i nespojivih koncepata namenjenih mladima, ekologije i zabave, sportskih, muzičkih i umetničkih manifestacija sa naglaskom na promociji niskih umetnika, uspeli smo da objedinimo javni, civilni i privatni sektor i da od Bekstva napravimo veliki festival za mlade. Drago nam je da se svake godine oko koncepta Bekstva u prirodu okuplja sve veći broj ljudi koji žele da budu deo naše priče, zato se i trudimo da stalno nadograđujemo festival, otvaramo nove prostore i pružimo Nišlijama i gostima iz regiona odličnu zabavu sa smislom. Trudimo se da festival ostane besplatno - kaže Aleksandra Strahinić, izvršni direktor organizacije BAUK.

Generalni pokrovitelji Festivala su Grad Niš i Opština Pantelej.

Počinje Bauk mesec u Nišu

Upcycle Kamenica – radionica reciklaže, 8. jun, nedelja

Bauk mesec počinje Upcycle radionicom koja će se održati u prostorijama organizacije Zoo planet u Kamenici. Kao i prethodnih godina povod je Svetski dan zaštite životne sredine a cilj  radionice je edukacija mladih za razvijanje mogućnosti mini reciklaže.

IT dan, 14. jun, subota

U okviru dana Univerziteta, u prostorijama Kancelarije za mlade u saradnji sa Elektronskim fakultetom biće održana IT radionica. Učesnici će imati priliku da čuju više o primeni multimedije, da se upoznaju sa 3D animacijom, i da saznaju gde se i kako aplicira za poslove na internetu.

SK8 EXIBITION, 28. jun, subota

Za kraj meseca, najavljen je sk8 exhitibion koji će se održati u niškom skejt parku. Takmičenje će se održati u tri kategorije a uz niške skejtere pridružiće nam se i ROPE skejt tim iz Beograda, koji je za tu priliku pripremio nagrade za najbolje vozače.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • M. Paunović - Pantelej

    19:26 // 7. 6. 2014.

    @Dušica iz Udruženje
    U ovom komentaru prepoznajem Dušicu Davidović iz udruženja "Koalicija za Niš". Lepo je što brani rezultate bivših članova DS

  • Душица из Удружење

    18:01 // 7. 6. 2014.

    Ја сам радела са људи, а добра сам и са бившега председника општину Панталеј. Ово смо ми измислели, а не ови из СПС.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: