Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:26, 2. 8. 2013.

| Kultura

Počinje 8. Belmužijada

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
4.JPG

Više od 50.000 ljudi očekuje se tokom vikenda na 8. Belmužijadi koja počinje danas od 16h u Svrljigu, na Sportskom centru „Pastirište“.

Tradicionalna privredno-turistička i kulturna svrljiška manifestacija održava se od 2. do 4. avgusta, a samo u programu učestvuje preko 1.000 ljudi.

2 Takmičari će se tokom 3 dana nadmetati u spravljanju tradicionalnog svrljiškog jela belmuža, u pastirskim igrama, domaćim jelima, organizovano je takmičenje za najlepše pastirice u više uzrasta, a prve večeri, nakon nastupa Dragoslava Mihajlovića Kanarinca, počinje Sabor gajdaša balkanskih zemalja koji delom finansira Ministarstvo kulture, a vodeći svetski gajdaši na Belmužijadu dolaze iz Srbije, Grčke, Bugarske i Makedonije.

Prvog dana biće prikazane i najbolje tačke sa završene manifestacije „Susreti sela“.

Sva tri dana najavljeni program počinje u 16h, a pored domaćih folklora, Svrljižani i gosti Belmužijade moći će da uživaju i u nastupima folklora iz Grčke i Bugarske, a atrakcija će biti i slikanje peskom u petak i subotu, Centra za animiranje dece iz Beograda, po licenci ruske škole.

3 Pored brojnih štandova na terenu Fudbalskog kluba Svrljig, posetioce Belmužijade u subotu od 22h očekuje koncert Harisa Džinovića, a u nedelju, takođe od 22h, koncert će održati i Aco Pejović.

Organizator Belmužijade je svrljiški Centar za turizam, kulturu i sport, a pokrovitelji su Opština Svrljig i Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Republike Srbije.

Konjička policija obezbeđuje "Belmužijadu"

Za bezbednost učesnika i posetilaca 8. Belmužijade, pored redara i redovne policije, pobrinuće se i patrola motocoklista, ali i patrola konjičke policije, koji će ujedno predstavljati i atrakciju, pre svega za najmlađe, koji će moći sa njima i da se fotografišu.

Sva dešavanja sa centralne bine na terenu Fudbalskog kluba Svrljig i oko bine posetioci će moći da prate i na led ekranima postavljenim na bini, s pored toga što će sa brojnih štandova moći da probaju proizvode, posetioci će moći neke od njih i da kupe, a za one koji dolaze iz okolnih gradova obezbeđeni su i dodatni prostori za parkiranje oko Sportskog centra "Pastirište".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nislija992

    02:05 // 4. 8. 2013.

    Odličan je belmuž!
    Haris rasturio veceras..,bravo Svrljig!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: