Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:57, 21. 11. 2017.

| Kultura

Počinje Festival scenskih minijatura u Leskovcu

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
Scenske minijature
Među učesnicima i predškolske grupe, foto: arhiva JV

Ljubitelji kratkih scenskih formi moći će da uživaju u dramoletima i igrokazima, kao i u plesu, narodnim igrama, pantomimi i akrobatici, na Festivalu scenskih minijatura, koji će se održati od 22. do 24. novembra u Leskovačkom kulturnom centru.

Ovaj festival, koji, kako kažu organizatori, želi da podstakne decu da se bave scenskim izrazom, održava se četvrtu godinu za redom, a ove godine će, u takmičarskom delu programa, nastupiti deca iz Niša, Pečenjevca, Leskovca, Brestovca, Kruševca, Zaječara, Vlasotinca, Slavujevca, Kutleša i Miroševca.

Prvog dana festivala, nakon svečanog otvaranja, prema najavama organizatora, deca i posetioci moći će da se druže sa književnikom Dejanom Aleksićem, koji je, između ostalog, napisao i knjige za decu, kao što su “Dugme bez kaputa”, "Pustolovina jednog zrna kafe”, “Božićna priča” i druge.

Ovo je festival koji afirmiše scensko stvaralaštvo dece od 5 do 15 godina, a ove godine pripremili smo i bogat prateći program - kažu organizatori.

Na festivalu će, kako kažu, biti dodeljene prve tri nagrade za minijaturu, kao i nagrade za režiju, kostim, masku, scenski pokret i izbor muzike.

Pored takmičarskog dela, u kome učestvuje 27 grupa, ove godine, posetioci će moći da učestvuju i vide etno radionicu “Na vratima srca”, likovnu radionicu u kojoj će se praviti logo festivala, ali i da čuju nešto o scenskom pokretu na radionici koju će, kako kažu organizatori, voditi glumac Miodrag Krčmarik.

Kompletan program scenskih izvedbi i radionica, možete pogledati na sajtu Leskovačkog kulturnog centra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: