Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:58, 21. 6. 2023.

| Kultura

Počinje "Kulturno leto" u Prokuplju, program prilagođen svim uzrastima

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
dom kulture
Večina manifestacija održava se u prokupačkom Domu kulture; Foto: Lj. M.

Svečanom akademijom kojom se obeležava 30 godina postojanja Književne omladine Prokuplja koja se od 19 sati održava u sali Doma kulture, večeras počinje kulturno-zabavna manifestacija “Kulturno leto” koja će trajati do 13. jula.

Organizatori manifestacije u Domu kulture kažu da je i ove godine pripremljen bogat i zanimljiv program prilagođen svim generacijama, ali kao i prethodnih godina sa akcentom na mlađe Prokupčane.

Pozoričbe predstave, likovne radionice, promocije knjiga, koncerti, filmske premijere, samo su neke aktivnosti koje su na gotovo dnevnom nivou planirane narednih dvadesetak dana. Već u četvrtak zakazana je pozorična predstava “Što se bore misli moje”, za petak je planirano crtanje na velikom platnu u centru grada. U sklopu manifestacije biće obeležen Vidovdanski sabor 28. juna u Kondželju, ali i veče humora “Zlatno magarence” na kome će učestvovati aforističari i zabavljači iz Prokuplja i okruženja - kažu u Domu kulture.

Od 3. do 7. jula na programu je tradicionalna Ivanjdanska likovna kolonija, 11. i 12. jula od 17 do 21 h rezervisani su za Dane evropskog fima, a manifestacija se završava Susretom mladih pesnika Srbije u sali Doma kulture.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prokupčanin

    10:51 // 24. 6. 2023.

    Nažalost, u Prokuplju nedostaje kvalitetna kulturna scena. Sve se odvija amaterski i traljavo. Renovirani Dom kulture izgleda dobro, ali sedišta su postavljena tako da se ništa ne vidi. Potrebno je više angažovanja stručnjaka i ulaganja u kulturu.

  • Dragiša Nikolić

    13:28 // 22. 6. 2023.

    Kulturno leto?
    Svaka čast za gradonačelnika i poslanika. U istoriji Prokuplja nije bilo gore vlasti. Iskreno se nadam da će uskoro doći do promene vlasti i da će se ove kulturne gromade naći u zatvoru za sva zlodela koja su učinili Prokuplju za vreme svog dugog mandata. Opustošili su grad, mladi su se razbežali, užas jedan...

  • Marko

    14:03 // 21. 6. 2023.

    Prokuplje ima nesto "kulturno"?
    Nije moguće.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: