Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:36, 11. 7. 2013.

| Kultura

Počinje "Pirotsko leto"

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
490x370-PIROTSKO-LETO-Juzne-vesti-foto.jpg
Arhivska fotografija

Pirotsko kulturno-sportsko leto zvanično počinje 15. jula i trajaće do kraja avgusta.

Tokom trajanja biće predstavljeni programi ustanova kulture, kao i nevladinih organizacija čiji su projekti prihvaćeni na Konkursu koji je raspisala Opština Pirot, a na koji je stiglo šezdesetak predloga. Organizacioni odbor je odlučio da prihvati 15 kulturnih i 9 sportskih programa, a za ovu namenu izdvojeno je 1.650.000 dinara.

Ustanove kulture iz Pirota svoje programe realizovaće iz svog budžeta i u okviru redovnog programa. Pored toga, Dom kulture će tokom leta organizovati i dva velika koncerta, jedan rok i jedan narodne muzike.

- Novi Zakon o javnim nabavkama nam u velikoj meri otežava organizaciju velikih koncerata. U pregovorima smo sa velikim imenima, ali još uvek ne mogu da potvrdim o kome se radi. Okvirno, datumi su 10. avgust i 27. avgust, kada bi povodom slave grada bio organizovan koncert narodne muzike - kaže direktor Doma kulture Miško Ćirić.

Kako Južne vesti nezvanično saznaju, Dom kulture pregovara sa Harisom Džinovićem i Crvenom jabukom, ali se još uvek čeka odgovor Uprave za javne nabavke.

Što se tiče rok koncerata u Pirotu, sigurno je da će 20. jula na Tvrđavi biti organizovan 6. Festival „Osveženje“ na kome će nastupiti Deca loših muzičara, ZAA, bugarski bend Gabana, kao i mladi domaći bend Burning Leaf.

Iako Pirotsko kulturno-sportsko leto zvanično počinje 15. jula, Muzej Ponišavlja je već krenuo sa svojim aktivnostima, pa je tako sinoć u galeriji Muzeja otvorena izložba kantara koju je pripremio kustos Milorad Popović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ускоро ће и ВАСИЋ у СНС

    22:34 // 13. 7. 2013.

    Чак три партије од јуче више не постоје у Јагодини. Наиме, читав градски одбор СДП, ДС и ДСС приступило СНС и то око триста чланова у једном дану.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: