Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:38, 12. 8. 2021.

| Kultura

Počinje glavni program "Nišvila" - otvaraju ga sastavi "Gipsy Kings", "Stone Raiders" i Jova Radovanović

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
gipsy kings nišvil
"Gipsy Kings" nastupa nešto pre ponoći; foto: M. Đ.

Glavni muzički program Nišvil džez festivala, koji počinje večeras u 19:45, otvoriće domaći orkestar Impresija. Drugi put u Nišu nastupiće Gipsy Kings, a sa Stone Raiders-ima na binu će izaći Jamaaladeen Tacuma, a ne član Rolingstonsa Darryl Jones, kako je ranije najavljeno. Organizatori ističu da će performans izvesti i frontmen grupe Sedmorica mladih Jova Radovanović, kome je juče uručena nagrada za životno delo.

Prve večeri publici će se najpre predstaviti domaći sastav Impresija, Bojana Stamenov i Zoran Šandorov.

Startujemo sa niškom pričom, Impresija, Bojana Stamenov i Zoran Šandorov. Na kraju, izaći će Jova Radovanović da ga pozdravimo kao dobitnika nagrade za životno delo i izvešće svoj glumačko-dirigentski performans - kaže direktor Festivala Ivan Blagojević.

nišvil 2021 6 sastava nastupa prve večeri glavnog programa; foto: T. R.Nakon toga, svi zaniteresovani moći će da čuju takođe domaći bend The Belgrade Dixieland orchestra, a Blagojević ističe da će oni ovom prilikom proslaviti jubilarnih 20 godina postojanja.

Per Bass Viking Mathisen trio, kao i Gary Husband i Nguyen Le nastupiće oko 21:40, a nakon njih na binu će izaći Stone Raiders, američki sastav koji je prema prvim najavama trebalo da zatvori Festival.

Stone Raiders Darryl Jones nije došao sa Stone Raiders-ima, umesto njega Jamaaladeen Tacuma; foto: T. R.Prema ranijim saopštenjima, u okviru ovog sastava trebalo je da nastupe Jean-Paul Bourelly, Will Calhoun i Darryl Jones, ali Jones nije došao u Niš zbog obaveza prema Rolingstonsima.

Darryl Jones ne dolazi, umesto njega je uskočio Tacuma. To je u džezerskom smislu jače ime, ali u medijskom je jače Darryl Jones, jer je on 28 godina član Rolingstonsa - navodi Blagojević.

Ovo će biti jedini nastup Stone Raiders-a u Evropi ove godine, a članovi kažu da su impresionirani duhom Niša i da im se veoma dopala rakija.

Jako sam srećan što sam ovde. Otkrio sam da su ljudi u Srbiji divni i dopada mi se hrana - kaže Tacuma.

gipsy kings nišvil Sastav "Gipsy Kings" ponovo nastupa u Nišu posle dve godine; foto: T. R.Nešto pre ponoći publika će imati priliku da čuje i francuski sastav Gipsy Kings, a organizatori naglašavaju da je ovo njihov drugi nastup u Nišu, ali i prvi koncert uopšte od početka pandemije.

Menadžer sastava Krištof Galjara ističe da su neki od članova prvi put u Nišu, dok su neki bili 2018. godine. Kaže da će izvoditi stare, ali i nove pesme i najavljuje novi album do kraja godine.

Program prve večeri zatvoriće Kanda, Kodža i Nebojša, koji će od 1:10 pa sve do 2 sata ujutru zabavljati publiku.

Podsetimo, glavni program ovogodišnjeg Nišvila trajaće do 15. avgusta, a nastupiće i Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience, Goran Bregović u pratnji Nišvil Big Band-a, kao i The Horny Funk Brothers ft. Hubert Tubbs.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dr jakov Zlatar

    07:50 // 13. 8. 2021.

    Impresija, Bojana Stojmenov, Jova Radovanović, koji je podržao Vučića u kampanji, sve sami džezeri...dakle sve sam SNS.
    Odlazak na Nishwille je davanje podrške Vučićevom režimu.
    Dodajmo tome da je nagradu festivala uručila džezerka Dragana Sotirovski, u gradskoj kući, a ne Ivan Blagojević na bini, što pojačava utisak.Plus onoliko njegovo uvlačenje niškoj džezerki-gradonačelnici.

    • Sem

      10:08 // 13. 8. 2021.

      Svakom daju internet danas...

    • Čudesni dribling

      11:03 // 13. 8. 2021.

      Da. Ti si potvrda tog tvrđenja, Sem!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: