Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:49, 15. 7. 2013.

| Kultura

Počinje izgradnja filmskog grada na Vlasini

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
DSC-0343.JPG
Foto: Vanja Keser

Snimanje filma “Vrati se Zone” za čije potrebe će na Vlasinskom jezeru biti izgrađen filmski grad, počeće u maju naredne godine, a “drvo temeljac” simbolično je zasadio premijer Dačić.

U maju naredne godine na Vlasinskom jezeru, na proplanku “Titov gaj” počeće snimanje filma “Vrati se Zone” koji je nastavak jednog od najgledanijih filmskih ostvarenja u Srbiji.

Za potrebe snimanja biće izgrađen filmski grad koji će nositi ime Zona grad, a u subotu, 13. jula, premijer Srbije Ivica Dačić došao je na Vlasinu kako bi simbolično zasadio drvo, umesto postavljanja “kamena temeljca” i na taj način označio početak rada na ovom projektu.

Premijer nije puno govorio o ovom filmskom projektu koji predvodi reditelj Jug Radivojević, već je samo zaključio da se malo para izdvaja za kulturu i da se u tom smislu moraju pronaći modaliteti finansiranja kulturnih projekata. 2 Novica Tončev (levo) i Ivica Dačić; Foto: Vanja Keser

- Ja iskreno mislim da kultura spada u prioritete, ali je u ovom trenutku teško sklopiti ekonomski okvir, trenutno država nema para pa se pronalaze modaliteti da se pomogne domaćoj kinematografiji. Mi moramo da poštujemo ono što jesmo da bi nas poštovali drugi – rekao je Dačić.

Premijer je još naglasio da mu je posebno drago što su se producenti i reditelj opredelili baš za Vlasinsko jezero koje on smatra najlepšim delom Srbije.

O tome koliko će ovaj projekat koštati i ko će ga finansirati niko nije želeo da govori. Koproducent Miroslav Miško Mitić je rekao da je ovo projekat u čijoj produkciji učestvuju i Amerikanci, a oni smatraju da je neumesno govoriti o parama.

3 Foto: Vanja Keser Za sada je izvesno, bar prema rečima Novice Tončeva, predsednika opštine Surdulica, da je ova opština ustupila zemljište za izgradnju “Zona grada” koji će biti od čvrste građe i da će nakon snimanja filma ovaj objekat postati svojevrsna turistička atrakcija juga Srbije.

Reditelj je naglasio da će kompletan spisak glumačke ekipe biti saopšten nakon završnog kastinga u septembru ove godine, da bi snimanje trebalo da počne maja naredne godine, a da bude završeno u oktobru.

- Zona grad činiće veliki broj kuća sa apartmanima, crkva, hamam, a biće tu i Manetova radnja, dakle, sve što pravi grad iz onih vremena treba da ima – rekao je Radivojević.

Film će producirati kuće iz Srbije, Engleske i Amerike, a reditelj Radivojević je naglasio da bi voleo da glumačka ekipa iz prvog dela radi i na ovom filmu, ali da pregovori sa glavnim protagonistima iz prvog dela još uvek traju.

Spektakularno najavljivani događaj u vidu promocije filma koji je trebalo da počne u Surdulici uz druženje glumaca sa Surduličanima i prijem kod predsednika opštine je izostao iz nepoznatog razloga i sve se svelo na celodnevno čekanje premijera. Glumci Radmila Živković, Milan Gutović, Milan Vasić, Bojana Bambić, Milena Vasić i Nikola Simić strpljivo su par sati čekali premijera i izbegavali kontakt sa novinarima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: