Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 8. 2. 2021.

| Kultura

Počinje rekonstrukcija zgrade muzeja na nalazištu Medijana, otvaranje u junu - najavljuje gradska vlast

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Nalaziste Medijana; foto: Grad Niš
Rok za radove dva meseca, ali nadležni najavljuju da će biti završeni do juna; foto: Grad Niš

Više od 3 meseca od izbora izvođača koji treba da rekonstruiše zgradu muzeja na Arheološkom nalazištu Medijana, kako bi lokalitet mogao konačno otvori za posetioce - gradska vlast najavljuje da radovi počinju ove nedelje.

Dugo očekivano otvaranje nalazišta Medijana, koje je za posetioce zatvoreno već tri godine, odlagano je više puta, a poslednji zbog Zahteva za zaštitu prava koji je uputila firma Niković Company koja prvobitno nije bila izabrana.

Sa njima je ugovor potpisan u novembru, ali radovi još nisu počeli i gradska vlast to najavljuje za ovu nedelju. Obilazak Medijane; foto: Grad Niš Gradonačelnica obišla Medijanu, koja je već tri godine zatvorena za posetioce; foto: Grad Niš

Arheološki lokalitet obišla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima i arheolozima koji su je upoznali šta je sve potrebno preduzeti kako bi ovaj prostor bio dostupan turistima. Sa ministarkom kulture Majom Gojković, čija je poseta najavljena, razgovaraće se o finansiranju završnih redova u kojima učestvuje i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj - navode na sajtu Grada.

Rok za završetak tih poslednjih radova je 60 dana, kako su ranije naveli iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. To znači da bi sredinom aprila rekonstrukcija trebalo da bude završena, ukoliko stvarno počne ove nedelje.

Međutim, iz Grada kažu da se očekuje da svi radovi budu završeni u junu ove godine i da će time Arheološko nalazište Medijana posle 12 godina ponovo bila dostupno posetiocima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Krajnji rok jok

    10:50 // 9. 2. 2021.

    Rimljani su za kraći vremenski period izgradili Medijanu nego što će ovima trebati da rekonstruišu jednu zgradu.

  • Mara

    21:48 // 8. 2. 2021.

    @ Milan hvala na komplimentu,generacijo

  • A

    20:23 // 8. 2. 2021.

    E dobro je, odavno nisu nešto rekonstruisali

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: