Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 4. 10. 2012.

| Kultura

Počinje sezona u Pozorištu lutaka

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
s

Pemijernim izvođenjem predstave "Silvesterovo blago" u petak, 5. oktobra u 19 časova počinje nova sezona u Pozorištu lutaka u Nišu.

"Silvesterovo blago" namenjeno je deci, ali puno govori o temama koje su odraslima važne, pa će zbog toga ni roditelji neće dosađivati. Na deci prihvatljiv, razumljiv i duhovit način ona se bavi itekako ozbiljnim temama istovremeno pruzajući odraslima neko drugačije viđenje društvenih problema sa kojima se svakodnevno susreću.

g - Predstava je specifična jer na ozbiljan način govori o ozbiljnim temama koje se najviše tiču odraslih, ali ne treba izbegavati razgovor o njima ni pred decom i mi pokušavamo to da uradimo ovom predstavom - rekao je jedan od režisera profesor Rumen Račev.

Jedan šeik i jedan plemić kreću u lov na zakopano blago sa svojim slugama i sukobljavaju sa međusobno, ali u ratnom obračunu učestvuju samo sluge, jednooki gusar i Pablo, dok njihove gazde sede pod suncobranom. Vodeći borbu Pablo objašnjava gusaru da ako junački izgube svoje živote tokom rata njihove vođe će dobiti spomenike i naravno njemu to nikako nije jasno...

- Decu ne treba potcenjivati da ne razumeju neke stvari jer ima stvari razumeju mnogo bolje nego odrasli - rekla je rediteljka docent Borjana Georgijeva.

Jedinstvena priča o ratu i sebičnosti, sličnostima i razlikama mađu ljudima, manipulaciji slabijima, ali i isceljujućem i izlečivom efektu ljubavi ispričana je tako da nasmeje najmlađe, ali i da navede odrasle da se zapitaju o motivima ponašanja onih koji se često predstavljaju kao vođe nekog društva.

h -Rad na predstavi je bio savršen i mislim da smo uradili mnogo dobru predstavu koja nosi poruku za decu, ali i roditelji mogu mnogo toga da se priseta - rekao je "gusar" iz predstave Srđan Miljković.

On je najavio da niška najmlađa publika može do nove godine očekivati rimejk predstave "Lepotica i zver" koja je trenutno u pripremi.

Oni koji ne stignu u petak na premijeru predstavu mogu pogledati u nedelju u 11:30h, a cena ulaznice je 200 dinara.

U četvrtak 11. oktobra od 18 sati na repertoaru je "Patulak nosonja", a 14. oktobra od 11:30h "Čarobnjak iz Oza"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: