Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 27. 12. 2018.

Poganovski manastir - nedovoljno iskorišćeni dragulj juga Srbije

Manastir Poganovo sagrađen u 14. veku Manastir Poganovo sagrađen u 14. veku; foto: V. J.

Tokom leta autobusi sa bugarskim turistima svakodnevno stižu u manastir Poganovo, posećuju kanjon reke Jerme i okolina, ali zbog lošeg puta standardni turistički autobusi ne mogu da stignu do jedne od najlepših destinacija na jugu Srbije. Da bi se maksimalno iskoristio potencijal ovog kraja, potrebno je srediti infrastrukturu i ako se obistine najave da će se otvoriti alternativni granični prelaz u selu Petačinci, svi bi bili na dobitku. Turisti, meštani tog kraja, a na kraju i Opština Dimitrovgrad.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Miša

    13:17 // 8. 8. 2020.

    Kad je ovo bila Bugarska? Pre Turaka ova teritorija je bila deo Srbije, a 1878. su je opet Srbi oslobodili. Bugari su nastali tako što se slovenski narod u krajevima koje su pokorili Protobugari u 10. veku, odrekao svog i prihvatio bugarsko ime. To im i nije bas za diku. Etnički posmatrano, Srbi žive i sa bugarske strane granice, do ispred Sofije, ali su nakon 1878. nasilno pobugareni.

  • Bugarin

    14:05 // 27. 12. 2018.

    Naravno da dolaze bugari kad smo tu svoj na svome,cak su i veliki Vasil Levski i LJuben Karavelov rekli:"Tudje necemo,svoje nedamo".

    • Marko

      01:29 // 28. 12. 2018.

      Dobrodošli. Nemojte samo da se vratite kao sa Belasice.

    • Zoran

      08:32 // 28. 12. 2018.

      Očigledno nisi učio istoriju...

    • Вукајло Младеновић

      09:17 // 28. 12. 2018.

      На истоку Србије и назападу Бугарске живи исти народ исте вере истог језка који је пред истребљењем, док се Срби и Бугари свађају чији је и докле је надод нестаје и на њиховом месту и на њиховој муци доћи ће Агарени, Авганистанци... а Срби и Бугари ће их издржавати и и даље свађати и недај Боже међусобно убијати, уместо да се одрекну запада и папиних ратно хучкаша.

    • Ouzo

      07:21 // 29. 12. 2018.

      Jeste li svoj na svome i u Surdulici,Bojniku,Crnoj travi,gde vasi preci poklase na hiljade ljudi a vama,zbog para,dozvoljavaju da opoganite teritoriju na kojoj ste masakrirali decu,zene i nemocne!A,sve to jer je u Srbiji dozvoljeno pusenje !

  • Petar Petrovic

    05:12 // 26. 12. 2020.

    Neka takav i ostane, sto manje turista od kojih samo veliki imaju interes i samo tako se i dalje moze zvati netaknutom prirodom.

  • ivan

    00:21 // 31. 12. 2018.

    Ako smo iskreni Pirot je Bugarska i otet je od Bugarske 1878. Do tada smo u Pirotu imali i bugarskog vladiku. Srbi su ukinuli episkopiju i sve Bugarske skole. Pa Pazarska crkva u kojoj sam krsten je bila sediste Bugarskog vladike i skola Sv. Sava u koju sam isao, u njenom holu je ispisano koliko dugo je bila Bugarska skola a sad smo 140 godina kasnije u Pirotu ,svi Srbi'. Beograd nas zatre svi.

    • Viktorija Simova

      12:27 // 31. 12. 2018.

      Hajde malo da se lažemo! Bugari od adama i amebe!

  • BOGOLJUB NIKOLIC

    02:06 // 18. 7. 2021.

    Dali bih mogo da dobijem par nocenja u mamastir,to mi je zelja,molim za odgovor i upustvo.Unapred HVALA NA ODGOVOR...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: