Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:33, 6. 3. 2013.

| Kultura

Poklon Nišu od katoličke crkve

Autor:S.J.Izvor:Južne vesti
Skulptura-katolicka-crkva.jpg
Skulptura - poklon Katoličke crkve Nišu

Katolička crkva Nišu poklanja skulpturu visoku do 5 metara koja će biti postavljena u Opštini Medijana u centru grada, povodom jubileja od donošenja Milanskog edikta.

Ovo je dogovoreno na današnjem sastanku gradonačelnika Niša Zorana Perišića i beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara.

- Tehnički deo postavljanja skulpture na sebe će preuzeti Uprava za planiranje i izgradnju koja je zadužena da odredi javnu površinu i obezbedi urbanističko-tehničke uslove, dok će Zavod za zaštitu spomenika kulture odraditi temelj za postament– piše na zvaničnom gradskom sajtu

Kako je objašnjeno, skulptura vajara Dragana Mladenovića iz Beograda je “prikaz ptice koja se seća nastanka sveta i koja simboliše i Hristovo raspeće, dok centralnim delom dominira glava cara Konstantina prikazana kroz različita razdoblja njegovog života.”

Njenu tačnu lokaciju predstavnici katoličke crkve i Grada Niša tek treba da odrede, a pretpostavljaju da će ova statua Nišlijama biti poklonjena krajem septembra kada Niš treba da poseti nadbiskup Milan Anđelo Skola.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tmujo

    17:03 // 28. 3. 2013.

    Hvala lepo katolickoj crkvi,samo saradnjom (bar onamo gde se slazemo)mozemo ici ka pomirenju dve crkve i verovatno boljem razumevanju pravoslavaca i katolika.

  • Techpriest

    00:58 // 20. 3. 2013.

    Nije nadbiskup Milan, nego nadbiskup Milana (grada u Italiji) Angelo Scola.
    Skulptura je lepa i treba je staviti na neko odgovarajuće mesto.

  • Zabrinut za golubove

    23:26 // 10. 3. 2013.

    Bila ružna ili ne, po onoj narodnoj da se poklonu u zube ne gleda, moramo naći odgovarajuću lokaciju za njen smještaj jer kad dođe izaslanstvo 'prijateljske' nam crkve, tražiće da proveri kako smo udomili ovo strašilo. Estetski momenat ne sme pokvariti naše dobre odnose sa k. crkvom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: