Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 22. 4. 2015.

| Kultura

Poklonite knjige i slikovnice deci sa Kosova

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
4151100524-9e9d933e33-z.jpg
Svetski dan knjige u Nišu će trajati tri dana (foto: John Morgan, flickr.com)

Nišlije koje žele da deci sa Kosova poklone knjige i slikovnice, moći će to da učine od 23. do 26. aprila na različitim lokacijama, ali i da dobiju popust na članarinu u Narodnoj biblioteci povodom Svetskog dana knjige.

Kako kažu iz ove biblioteke, u četvrtak 23. aprila knjige će se prikupljati od 12 do 15 sati kod spomenika Stevanu Sremcu preko puta Kalče, a za taj dan je, dodaju, pripremljena posebna pogodnost za sugrađane.

Pošto 23. aprila proslavljamo Svetski da knjige i autorskih prava, svi koji žele da se po prvi put učlane u našu biblioteku, kao i oni kojima članarina ističe do kraja aprila, moći će tog dana da se učlane po upola nižoj ceni - kažu iz biblioteke.

U petak 24. aprila zainteresovani sugrađani moći će da poklanjaju knjige u porti Crkve Svetog Pantelejmona od 12 do 19 sati. Osim toga, od 17 sati će biti organizovana i radionica Verskog dobrovoljnog starateljstva pri crkvi, gde će deca “slikom i rečju uputiti pozdrave svojim vršnjacima sa Kosova”.

Poslednjeg dana ove manifestacije, u subotu 25. aprila, kažu u biblioteci, knjige i slikovnice će se prikupljati od 12 do 15 sati u Parku Svetog Save gde će okupljeni moći da vide i muzičko-scenski program.

Ove događaje je, zajedno sa bibliotekom, organizovalo i Udruženje za očuvanje tradicije i unapređenje kulturne baštine “Niška loza”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: