Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 29. 12. 2019.

| Kultura

Polaznicima leskovačke Škole stripa 14 nagrada na festivalima

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
škola stripa
Nova priznanja stigla u Leskovac, foto: M. S.

U prethodna 3 meseca polaznici leskovačke Škole stripa “Nikola Mitrović Kokan” učestvovali su na 7 festivala u zemlji i regionu, a za svoje radove nagrađeni su čak 14 puta. Među dobitnicima je i predavač u ovoj školi Marko Stojanović, koji kaže da je ponosan na uspehe koje godinama ostvaruju.

Prvu nagradu na Međunarodnom festivalu u Beogradu među jakom i brojnom konkurencijom učenika od 5. do 8. razreda osvojila je Anastasija Vidanović, dok su priznanja dobili i Iva Cvetković, Dunja Avramović i Staša Spasić.

Na taj konkurs pristiglo je 987 radova iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Belgije i Belorusije. Uspeh koji je Anastasija ostvarila je još veći kad se uzme u obzir da je uspela da kvalitetom svog rada nadmaši i dve godine stariju decu iz 6 zemalja takmičara - kaže Stojanović.

Na 4. Međunarodnom festivalu dečijeg stripa u Gunji u Hrvatskoj, na kome je sa svojim stripovima učestovalo preko 300 crtača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske polaznice Leskovačke škole stripa Milica Stanković, Jovana Savić i Anastasija Vidanović osvojile su 3 ravnopravne nagrade žirija za svoje stripove o elektronskom nasilju.

Polaznici ove škole nagrađeni su i na festivalima u Severnoj Makedoniji i Italiji.


Stojanoviću Gran pri valjevskog Strip festivala

Na trećem valjevskom Strip festivalu najveće priznanje uručeno je Marku Stojanoviću za strip Jeftino i skupo, po čijem scenariju je delo nastalo.

U konkurenciji je bilo preko 100 autora iz 11 zemalja, a glavnu nagradu osvojio je strip za koji sam pisao scenario, a koji je nacrtao Sabahudin Muranović Muran. Izuzetno sam ponosan, i na svoj, ali i na rad i priznanja svih polaznika. Radimo i postižemo uspehe tokom cele godine, što je velika satisfakcija - kaže Stojanović.

Inače, ovaj strip iz serijala Vekovnici nagrađen je i na salonima stripa u Beogradu i Velesu, a ove godine osvojio je i Kragujevačkog pobednika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tanger

    15:34 // 30. 12. 2019.

    Bravo, Leskovčani!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: