Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:54, 9. 5. 2011.

Poništen konkurs za Oficirski dom

Oficirski dom Niš, Oficirski dom

Nakon teksta u Južnim vestima gradonačelnik Niša najavio poništenje konkursa za davanje u zakup zgrade "Oficirskog doma".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • rackoni

    15:20 // 9. 5. 2011.

    Idealan prostor za muzej je kasarna na bubnju (eto vam ideja da istrazite sta se s tom imovinom desava) a Oficirski dom je ko stvoren za muzicki klub. A ona prostorija pored za predavanja, prezentacije, radionice....

  • Vladimir

    15:32 // 9. 5. 2011.

    Pobeda!!! Bravo Juzne vesti, bravo Blagojevicu, bravo Facebook drugari!!! :)

  • Naturalizaovani durlanac

    15:35 // 9. 5. 2011.

    Hvala Juznim vestima sto postoje!

  • Nebojša Ozimić

    17:20 // 9. 5. 2011.

    Bravo Peđa.Eto zašto postoje JUŽNE VESTI.E sad samo još dodeliti ovu zgradu Muzeju pa da sve bude harašo ;)

  • Racio - Niš

    17:31 // 9. 5. 2011.

    @ rackoni Dozvolite stručnoj javnosti da opredeljuje namenu objekata, pogotovu za kulturne funkcije, kompleksnog tipa. Ne pravimo društvo neodgovornima, jer ćemo tako opet doći do licitacije za kafane ili slične sadržaje.

  • rackoni

    18:58 // 9. 5. 2011.

    @ Racio Strucan nisam ali jesam javnost. Ne opredeljujem nego sam samo izneo misljenje.
    Da ja opredeljujem Oficirski bi vec radio, u prazne kasarne bih smestio NVO i razna udruzenja, u Banovini bi se djuskalo bar tri dana u nedelji itd.
    Kolko strucnih glava treba da odredi namenu Banker muzickog kluba, to ne znam. Ali jedna ova nestrucna misli da ce tamo da niknu neke kancelarije.
    Dok se strucni i nestrucni dogovore ko ce kome i koliko ode voz.

  • Moca

    21:06 // 9. 5. 2011.

    Niko od direktora znacajnih institucija u Nisu nijei srbavesten o otvaranju konkursa za zakupup ovog predivnog prostora. Dali su samo gradonacelnik i likovi koji bi tu otvorili kafanu upoznati sa ovim? Zato se i otima Uciteljski dom da bi se tu ugradili pojedinci.Gde je izasao javni poziv za zakup ovog prostora i zasto se najgori gradonacelnik prvo nije konsultovao sa ustanovama kulture, dali kako kaze nacelnica neiskoriscen prostor treba izdati.Bruka i sramota da su pali posle avio kompanija na sibicarenje oko izdavanja poslovnog prostora. Kada i Socijallisti odnosno NKC nemaju pojma sta se ovde radi, mozemo misliti a svi znamo ko je trebao postati zakupac ovog prostora. Bruka i sramota za najgoru vlast ovoga grada i naravno za najgoreg gradonacelnika ali je i kraj njegovim bahanalijama blizu.Neko ce sigurno jednog dana odgovarati ili svi misle da ce proci kao sa cuvenim klavirom.

  • v. rakočević

    01:08 // 10. 5. 2011.

    licemerje na kilo

    Odavno na jednom mesto nije bilo vi[e manifestovanog licemerja, tako da ga ima na kilograme.
    Bila kafana, pa se neki mudraci dosetili da bude nesto drugo, pa godinama zvrji prazna, pa da ne bi opet postala kafana, digle se umne glave. Sta fali kafani? Muzej dzeza? Pa naravno, car Konstantin je, sigurno, prvi niski dzezer!
    Treba tu ruinu porusiti i na njenom mesto podici javni WC ili spomenik slican onom na bubnju. Takodje dve pesnice, ali sa palcem izmedju kaziprsta i srednjaka.. na spomeniku bi trebalo da pise: Nek oproste pokoljenja! Ovde je mesto gde su Srbi doneli najpogubniju odluku u svojoj istorji. Glasali su za Jugoslaviju

  • Nikola Milosavljevic

    16:50 // 10. 5. 2011.

    Prosto ne znam sta je ovde veci diletantizam:

    - Naprecac objavljen konkurs za izdavanje Oficirskog Doma, bez javne rasprave i dogovora sta je najbolje za nas grad;
    - Clanak gde jedino sto sam na prvu loptu zapamtio je da licitacija mora da se ukine jer u protivnom postoji mogucnost da se na tom mestu otvori kafana;
    - Saopstenje Gradonacelnika da ce ponistiti licitaciju uz objasnjenje da tu nece biti kafana.

    Zainteresovanost za Dom je legitimno pravo svih, pa zato necu kometarisati date izjave celnika raznih jedva-kulturnih ustanova.

    Mozda ovo mesto treba da preuzme neko ko ce dati najveci doprinos razvoju grada. Rusi su pokazali da su nesposobni da iskoriste ovo mesto i stave ga u funkciju a kamo li jos i da daju doprinos gradu. Mozda kompletna selidba porodicnog nakita i nije neko resenje jer lokacija i nije toliko bitna koliko da se taj nakit cuva i postuje. Mozda ni lokacija kancelarije raznih menadzera i ambasadora kulture nije toliko bitna koliko da ti menadzeri i ambasadori rade svoj posao.

    Na kraju krajeva mozda bi slicnu lokaciju i gradonacelnici Njujorka. Pariza, Londona, Tokija, Moskve, Praga, Firence ili Barselone, prepoznali kao zonu gravitacije za razvoj kulturno-turistickog sadrzaja grada. Onda bi se verovatno setili da tu otvore KAFANU (jel to mozda neko nesposoban da prepozna kafanu kao kulturno-turisticku ustanovu sa neverovatnom gravitacionom silom). Mozda bi pored restauracije objekta i tih 10 ’iljadarki mesecno, trebalo da stoji zarez - pa na dalje postaviti uslove da se Oficirski Dom na dalje mora koristii kao KAFANA..... u cijem sastavnom delu obavezno postoji i prostor za kruznu postavku: muzejskih eksponata, vikend kabarea, izlozbe i performans umetnika, dzes svirki... i sta jos sve pametno budemo smislili.


    ....e moj Sabane, a u ono vreme smo sa Oficirima lako mogli i na casicu i na meze, a i da pevamo ako treba.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: