Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:57, 3. 2. 2013.

| Kultura

Posećeno književno veče sa temom “Bukovski”

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Vece-Bukowskog-4.jpg
Foto: Marko Pekić

Sinoć je u maloj sali bioskopa “Kupina” pred oko stotinak ljudi održan interaktivni omaž Čarlsu Bukovskom. Cilj književne večeri bilo je upoznavanje sa likom i delom popularnog američkog pisca usmenim i multimedijalnim putem.

Nišlije su sinoć  imale priliku da u malo neuobičajenom ambijentu diskutuju o ostvarenjima popularnog pisca Čarlsa Bukovskog. Čitav program bio je koncipiran poput tribine čija se tema svela na razgovor o tome da li dela Bukovskog čitaoci moraju posmatrati iz perspetkive njegove ličnosti.
 
Mišljenja su bila različita pa se obično književno veče pretvorilo u debatu između voditelja programa i oportunističke grupe koja je Bukovskog posmatrala iz vizure romantičarskog umetnika neshvaćenog  u dvadesetom veku.
 
Nakon argumentovanih rasprava usledilo je recitovanje stihova i puštanje određenih recitala samog Bukovskog na platnu. Veče je završeno emitovanjem dokumentarnog filma iz 2003. godine „Born into this“ autora Džona Dulagana.
„Mi se trudimo da prostor Kupine iskoristimo u svrhu edukovanja omladine i pružanja alternativne zabave. Nedavno je održano književno veče na temu erotske poezije a imamo u planu da intenziviramo ovakve večeri u zavisnosti od potražnje publike. Smatramo da je ovo dobar način da se Niška književna scena na izvestan način ojača i da se razvije svest o kritici aktuelne književnosti“ izjavili su organizatori.
Svi prisutni mogli su da uživaju i u multimedijalnoj izložbi ilustracija Predraga Stamenkovića, inspirisanih likom i delom Čarlsa Bukovskog.

Posetioci su na poklon uz kartu dobili i bukmarker sa ilustracijama pomenutog autora.
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bioskop Kupina

    15:48 // 8. 2. 2013.

    Hvala puno svima koji su prisustvovali! Sada ćete imati priliku da sami odaberete temu/autora o kome ćemo pričati. Dajte svoje predloge, učestvujte, predstavite sebe, prezentujte svoj rad! Dobrodošli su svi kreativni ljudi! :)))
    https://www.facebook.com/bioskopkupinafilm?ref=hl

  • Jelena Jovanovic

    18:51 // 4. 2. 2013.

    Vece je bilo lepo i treba ih biti vise :) ... Domacini su napomenuli da licnost kojoj ce biti posveceno sledece knjizevno vece , moze biti bilo koji autor , cak su i pozvali da gosti sami odluce ko bi to mogao biti iduci put .

  • Nemanja Ilic

    11:16 // 4. 2. 2013.

    Ako vam se ne svidja, sta komentarisete onda?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: