Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:09, 2. 8. 2018.

| Kultura

Poskupele ulaznice za koncert “Lajbaha” i filmski deo “Nišvila”

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
lajbah
Slovenačka grupa specifična i avangardna; foto: Wikimedia/Matija Puzar

Jeftinije karte za otvaranje filmskog dela Nišvila i koncert grupe Lajbah, zakazane za nedelju, 5. avgust, rasprodate su. Od danas, 2. avgusta, njihova cena je 1.000 dinara, dok će na dan koncerta poskupeti na 1.200.

Program ovogodišnjeg Movie Summit-a počinje 5. avgusta u 20:30, programom na dve lokacije. Na Trgu kralja Milana prikazivaće se film Đango i dokumentarni film o Nišvilu. Druga lokacija je Letnja pozornica, na kojoj će program otpočeti nastupom renomirane operske pevačice Anite Ferlez.

Nakon njenog nastupa, od 20:48 planirana je srpska premijera dokumentrnog filma Maria Kalas, a od 22:50 koncert grupe Lajbah. Planirano je da nastup kultnog slovenačkog benda traje sve do 00:30, a da potom bude pušten film Liberation Day.

Ovo je film o kultnoj grupi Lajbah, snimljen povodom prvog rock koncerta održanog u Severnoj Koreji. Pre prikazivanja filma o Mariji Kalas (uz koju se u filmu pojavljuju i Aristotel Onazis, Vitorio De Saika...) biće priređen i operski omaž verovatno najvećoj operskoj pevačici svih vremena - pričaju organizatori.

Ulaznice su mogu nabaviti na prodajnim mestima CTS Eventim, kao i na sledećim lokacijama u Nišu: knjižara Indigo (Obrenovićeva 38), Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje) i Vintage shop (Davidova 9).

Podsetimo, ulaznice će se naplaćivati samo za otvaranje filmskog dela Nišvila, dok će ostalih večeri projekcije biti besplatne. Organizatori su najavili prikazivanje 100 filmova u revijalnom i takmičarskom programu, među kojima će na Letnjoj Pozornici i u sklopu Drive-in Movie programa svi vlasnici automobila moći da na parkingu niške auto pijace pogledaju i filmove o Dejvidu Boviju, Morisiju i Grejs Džons.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Šta uradi Blagoje

    20:05 // 2. 8. 2018.

    Na zvaničnom sajtu Nišvila piše:
    "Treba napomenuti da će ulaznice za glavni festivalski program važiti i za Midnight Jazzdance stage, kao i za deo programa na Nišville jazz teatarskom festivalu i filmskom festivalu Nišville Movie Summit."

    Za sve vas koji ste se ponadali da sa kupljenim kompletom možete da prisustvujete koncertu Lajbaha - ne možete! Komplet ne važi za prvo (premijerno) veče.

    • Aperkat

      07:35 // 3. 8. 2018.

      Slabo pratis JV i dogadjaje vezane za festival!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: