Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 7. 6. 2013.

| Kultura

"Poslanici da zajedno brane Nišvil"

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
sanja-jefic.jpg
Sanja Jefić Branković, arhivska fotografija

Narodna poslanica i funkcioner "Niške priče" Sanja Jefić Branković pozvala je niške parlamentarce da se "ujedine oko skandalozne odluke" Ministarstva kulture da Nišvil džez festivalu ne dodeli novac.

Jefić-Branković kaže da je neophodno da se poslanici kod svojih partijskih šefova založe da Ministarstvo promeni svoju odluku i odobri sufinansiranje ovog "brenda Srbije".

- Ako je Ministarstvo uspelo da odvoji skoro 40 miliona dinara za kulturne manifestacije vezane za proslavu 17 vekova Milanskog edikta, i to za prestoničke projekte, smatramo da je sramotno da se najznačajniji festival u Srbiji devastira i time građani Niša uskrate za jednan vrhunski dogadjaj - saopštila je Niška priča.

Iz ovog političkog pokreta smatraju da bi, ako je bilo para za ''jednokratne projekte kratkog daha'' Savetnik za kulturu Predsednika Srbije trebalo da da iznađe mogućnost da se "muzički brend Niša i Srbije" održi. Niška priča

- Takođe, očekujemo od gradonačelnika Niša da utiče kod Ministra kulture da se ispravi odluka. U suprotnom, gradonačelnik snosi odgovornost za loš odnos države prema festivalu I gradjanima Niša. Pogotovu, ako se prisetimo da je gospodin Perišić otvorio prošlogodišnji festival I time mu dao legitimitet kao ljubitelj ove vrste muzike - kažu u Niškoj priči.

Podsetimo, Ministarstvo kulture odbilo je da sufinansira Nišvil džez festival konstatujući da festival "ima nejasnu programsku koncepciju" i da mu je "potrebna kvalitetnija umetnička selekcija".

Inače, Nišvil je prošlogodišnji dobitnik nagrade "Najbolje iz Srbije", koji je do prošle godine, kada su se organizatori sami odrekli toga, imao status "Festival od nacionalnog značaja".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    13:40 // 11. 6. 2013.

    A Živković koji je toliko para i dešavanja terao u Niš, naravno, nišlijama i jugu ne valja. Zar ne vidite koliko ovde imamo zavidnih ljudi? Prvi smo glasali protiv Živkovića i zato tišina!

  • Milivoj

    13:37 // 11. 6. 2013.

    Imamo mi našeg Dinkića i Dačića sa juga...sve moj do mojega...ne znamo ni da izaberemo ljude, nesložni smo, ostatak Srbije je ipak složniji i pogledajte svaka regija ima svog dostojnog predstavnika

  • Двери Ниша

    11:45 // 8. 6. 2013.

    Може само Београдвил. Нишка прича за ово има нашу подршку.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: