Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:25, 18. 9. 2013.

| Kultura

Potvrđeno: "Konstantin" trebalo da košta 19 miliona

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
800x600-Bilbord1-3000x4000.jpg

Narodno pozorište iz Niša konačno je, punih 6 meseci posle premijere predstave "Konstantin - znamenje anđela" objavilo specifikaciju planiranih troškova, čime su potvrđene glasine o ogromnom budžetu.

Tek nakon intervencije Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, Narodno pozorište iz Niša dostavilo je Južnim vestima dugo traženi dokument.

Konstantin Detalj iz predstave "Konstantin - znamenje anđela"Ipak, i dalje nije poznato koliko je novca zaista potrošeno.

Naime, u dopisu koji je potpisao v.d. upravnik Narodnog pozorišta Ivan Vuković, piše da "nisu u mogućnosti" da dostave podatke o isplatama novca, ali razlozi za to nisu navedeni.

Iz uprave niškog teatra poručili su da će, ne navodeći kada, dostaviti i kopije ugovora sa svima koji su učestvovali u realizaciji predstave (scenarista, reditelj, kostimograf, glumci,..). 

- Potrebno je izvesno primereno vreme kako bi se u odgovarajućoj formi, bez vidljivih podataka o licima na koje se dokumentacija odnosi, pripremila takva dokumentacija - piše u dopisu.

Takođe, kako se navodi u dopisu "u kraćem primerenom roku" biće "sukcesivno pripremani i dostavljani" ugovori u vezi sa promocijom te ustanove.

Podsetimo, mediji su od februara pokušavali da saznaju koliko će koštati priprema predstave "Konstantin", po tekstu niškog pisca Dejana Stojiljkovića a u režiji Juga Radivojevića.

Konstantin Detalj iz predstaveUprava pozorišta nije odgovarala ni na zahteve za pristup informacijama od javnog značaja, pa je čak ignorisan i dopis Poverenika Rodoljuba Šabića.

Kako su Južne vesti pisale, krajem prošle nedelje Poverenik je Pozorištu uputio rešenje kojim im je naložio da svu traženu dokumentaciju dostave u "bez odlaganja, a najkasnije u roku od 3 dana".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SF

    21:17 // 22. 9. 2013.

    Evo za sve upucene i neupucene odlicnog teksta o predstavi: http://pescanik.net/2013/09/konstantinova-glava/

    • SF2

      14:26 // 24. 9. 2013.

      Evo za sve upucene i neupucene odlicnog teksta o predstavi: http://www.juznevesti.com/komentar/Zeljko-Andjelkovic/Konstantin-ili-Iluzija-koja-traje.sr.html
      Kome verovati? Pescaniku ili Juznim vestima?

  • ja

    21:01 // 20. 9. 2013.

    @Radica
    Znalac.., nisam neki ali sam informisan. Vama za pocetak toplo preporucujem knjigu pokojnog prof.Vlade Jeftovica "Siromasno Pozoriste"

  • ja

    09:11 // 20. 9. 2013.

    @Ljuba
    Ne obmanjujem javnost, svi koji znaju nesto o teatru znaju i da su relevantne nagrade one za reziju i glumacke, navedene nagrade su irelevantne. Vi idete u teatar da gledate kostime?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: