Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:07, 2. 10. 2013.

| Kultura

Potvrđeno: Vuković ne može biti upravnik Pozorišta

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
490x370-narodno-pozoriste.jpg

Ministarstvo rada zaključilo je da kandidat za upravnika niškog Narodnog pozorišta Ivan Vuković ne ispunjava uslove propisane Statutom te ustanove.

U dokumentu koji je u petak potpisao državni sekretar Zoran Martinović nedvosmisleno je napisano da kandidat za upravnika mora imati 5 godina radnog iskustva sa završenim fakultetom, što kod Vukovića nije slučaj.

- ..smatramo da se radnim iskustvom može smatrati iskustvo stečeno radom u radnom odnosu ili van radnog odnosa, a po sticanju stručne spreme koja je uslov za obavljanje poslova za koje se zasniva radni odnos - piše u dokumentu.

Vredi pomenuti da je Ministarstvo ovo mišljenje izdalo upravo na zahtev Narodnog pozorišta. Vuković

Podsetimo, kako su Južne vesti ranije upozorile, aktuelni v.d. upravnika Narodnog pozorišta i kandidat za tu funkciju Ivan Vuković diplomirao je 2011. godine, dok Statut te ustanove propisuje da upravnik mora imati završen fakultet i "5 godina radnog iskustva u struci".

Ipak, Odbor za imenovanja Skupštine Grada uputio je odbornicima predlog za izbor Vukovića za upravnika Narodnog pozorišta u Nišu.

Obrazloženje je bilo da je Vuković režirao predstave i tokom studija, što je protumačeno kao ispunjavanje uslova po pitanju "radnog iskustva u struci".

Ovaj predlog nalazi se na dnevnom redu sednice gradskog parlamenta koja je jutros počela.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nenad

    19:54 // 5. 10. 2013.

    Razmisljam, zar na to mesto ne bi mogao da bude,dosadasnji SEF KABINETA. Komedija pristaje vise POZORISTU,nego li VODOVODU !!!

  • Sedi, Ico, na stiropor i štrajkuj sitošću

    10:18 // 3. 10. 2013.

    Izmenite statut kao što su u Vodovodu. Pa napišite kao uslov za direktorsko mesto: pozorišna akademija i pet godina radnog iskustva, ili alternativno svečana akademija i dve godine iskustva u SNS

  • z.c.

    09:16 // 3. 10. 2013.

    A njihov koalicioni partner na jednoj objektivnoj TV kaze-imam ja odluku Ustavnog suda iz jednog slucaja tako da prema njoj gospodin moze da bude direktor.LOPOVI.

    • Dr.Pravdic

      20:00 // 3. 10. 2013.

      @z.c.Pa kazi da je Novakovic pokusao da bude tumac odluka ustavnog suda.Kad li on stize da bude direktor,predsednik okruznog odbora,cesto i gradskog odbora SPS,odbornik clan saveta med.fakulteta itd..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: