Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:58, 4. 12. 2020.

| Kultura

Pozdravi i učtivi izrazi u poslednjoj epizodi “Deca zna(ku)ju” pred publikom 7. decembra

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Deca zna(ku)ju Lepe reči
Zujalice zakazuju druženje za ponedeljak; foto: Zu Zu Zujalice;

Kako da se učtivo na znakovnom jeziku pozdrave sa drugarima oštećenog sluha, ali i sa družinom iz emisije “Deca zna(ku)ju”, jer je 3. epizoda ujedno i poslednja u ovom serijalu, pokazaće mališanima deca i članovi muzičke grupe "Zu Zu Zujalice".

Osnovne pozdrave i učtive izraze odznakovala je sada već poznata ekipa malih kreativaca - Anastasija, Sava i Drina, sa tumačima znakovnog jezika i Zujalicama Filipom Lazarevićem Boletom, Milicom Lazarević Mic i Draganom Jocić Gagom i ta epizoda biće na Youtube kanalu Južnih vesti u ponedeljak.

Uz pesmu „Lepe reči“ i prikladnu priču, deca će naučiti fraze koje se koriste u svakodnevnoj komunikaciji - poručuje družina.

Dok čeka na novo druženje, najmlađa publika može ponovo da odgleda sve do sada objavljene epizode - prvu u kojoj je odznakovana azbuka, kao i drugu o brojevima i bojama.

Serijal emisija pruža priliku mališanima oštećenog sluha, čujućoj deci i odraslima da se upoznaju sa znakovnim jezikom i približava im kulturu zajednice ljudi sa oštećenim sluhom, a cilj je da olakša proces inkluzije dece čiji je on maternji jezik.

Projekat „Deca zna(ku)ju“ zamišljen je da deci pruži mogućnost da nauče osnove znakovnog jezika. Realizuje ga muzička grupa za decu Zu Zu Zujalice u saradnji sa Južnim vestima, a projekat sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja. Stavovi izneti u njemu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: