Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 19. 3. 2018.

| Kultura

“PozitivNI” pozivaju umetnike da učestvuju na festivalu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
PozitivNI-festival;-foto:-Ivan-Dinic
Festival ove godine traje 4 dana i podeljen je u kategorije; foto: Ivan Dinić

Ulični zabavljači, pevači, solisti i kamerni sastavi, ali i oni koji sviraju rok i alternativnu muziku, dečiji bendovi i horovi, kao i oni koji se bave kreativnim radom, mogu do 10. aprila da se prijave i budu deo festivala “PozitivNI”, koji se održava od 31. maja do 3. juna u parku Čair i Dušanovoj ulici u Nišu.

Umetnici svih generacija, profesionalci i amateri, kako kažu organizatori festivala, mogu da se prijave i budu učesnici festivala, koji će ove godine trajati 4 dana i svaki dan će tematski biti orijentisan.

KlasičNI - dan posvećen umetnosti kroz istoriju i savremenoj klasičnoj umetnosti, AlternativNI - dan alternativne umetnosti i street art, RadosNI - dan za decu i mlade, NIški - veče stare i nove urbane kulture Niša i PrirodNI - dan zdravog tela i duha - kažu organizatori festivala.

Podsetimo, “PozitivNI” festival je nastao 2015. godine kao osvrt na urbanu kulturu nekada, a okuplja umetnike svih oblasti, amatere i profesionalce svih generacija, koji žele da prikažu svoj talenat. Dosad je tu priliku dobilo preko 400 umetnika i mladih stvaralaca na 3 bine i preko 40 punktova sa radionicama i izložbama.


Ko sve može da se prijavi?

U kategoriji “klasična umetnost” mogu da se prijavi muzičari instrumentalisti i pevači, solisti ili kamerni sastavi, likovni i umetnici ostalih oblasti umetnosti, a u prijavi treba da napišu “Konkurs za klasičnu umetnost - PozitivNi 2018”. Festival-PozitivNI;-foto:-Ivan-Dinic Festival ove godine traje 4 dana i podeljen je u kategorije; foto: Ivan Dinić

Bendovi i pojedinci koji izvode alternativnu i rok muziku, takođe mogu da se prijave, a oni koji budu odabrani učestvovaće u večernjem programu festivalu. Oni u prijavi treba da napišu “Konkurs za mlade rok i altrnativne bendove - PozitivNi 2018”.

Mogu da se prijavi i oni koji se bave alternativnom umetnošću bilo kog pravca, kao što su strip, body art, alternativni ples, džez balet, crtanje grafita i murala, izrada nakita scrapbook ili neka nova zanimljiva kreativna aktvnost, a oni u prijavi treba da napišu “Konkurs za alternativne radionice umetnosti - PozitivNi 2018”.

Prijave su otvorene i za najmađe umetnike i kreativce, kao što su dečiji bendovi, orkestri, horovi, plesne i glumačke grupe, a oni u prijavi treba da napišu “Konkurs za dečije stvaralaštvo - RadosNI - PozitivNi 2018”.

I oni koji se bave kreativnim radom mogu da učestvuju na festivalu, a tu spadaju svi oni koji se bave ručnim radom, slikanjem, crtanjem, muzičkim radionicama, dekupažom, lutkarskim radionicama i ostalim kreativnim aktivnostima, koji su namenjeni svim generacijama. U prijavi treba da naznače “Konkurs za kreativne radionice - PozitivNi 2018”. PozitivNI;-foto:-Ivan-Dinic Festival ove godine traje 4 dana i podeljen je u kategorije; foto: Ivan Dinić

Ulični zabavljači - akrobate, klovnovi, mađioničari, ulični svirači i pevači i drugi koji izvode zabavni program, takođe mogu da učestvuju, a u prijavi treba da napišu “Konkurs za ulične zabavljače PozitivNi 2018”.

U prijavi treba navesti ime i prezime pojedinca ili organizacije/institucije, imejl i broj telefona, kao i kratku biografiju, uz koju treba poslati fotografije, tonski ili zapis dosadašnjeg rada. Mejl na koji se šalju prijave - [email protected], a može i onlajn na sajtu www.pozitivni.rs sa naznakom za koju oblast se konkuriše.

Krajnji rok za prijavljivanje je 10. april za sve kategorije. Rezultati konkursa biće objavljeni 15. aprila na sajtu Festivala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: